Att välja en 8K tv kan kännas väldigt svårt, eftersom det finns ett enormt utbud av dessa produkter till många olika priser. För att göra det enklare för dig, har vi samlat information från olika tester och rapporter från experter i ämnet. Med denna information har vi ställt de olika produkterna mot varandra och valt ut de 5 bästa 8K tv-apparater som finns på marknaden just nu.

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ OSS

Vi sätter värde på ditt förtroende! Varje produkt som når toppen har noga undersökts, för att se till att du endast får det allra bästa. Läs mer För att upprätthålla 100%-ig objektivitet, tar vi aldrig emot pengar, produkter eller någon annan form av ersättning för våra analyser!

När det kommer till att välja en ny tv finns det många faktorer att ta hänsyn till. Men om du letar efter bästa möjliga bildkvalitet bör du välja en 8K-TV. Med fyra gånger så hög upplösning som 4K UHD-TV-apparater erbjuder 8K-TV-apparater en otroligt uppslukande tittarupplevelse. Och med ett bredare utbud av modeller att välja mellan har det aldrig funnits en bättre tid att uppgradera till 8K.

I den här köpguiden tar vi en titt på de bästa 8K-TV:erna på marknaden och vad du ska leta efter när du väljer en. Vi kommer också att ge några tips om hur du får ut det mesta av din nya TV. Så om du är redo att ta din tittarupplevelse till nästa nivå, läs vidare.

Vad är 8K TV?

8K-TV är det senaste och bästa inom tv-teknik. De erbjuder en upplösning på 7680×4320, vilket är fyra gånger så hög som 4K UHD-TV (3840×2160). Detta innebär att 8K-TV-apparater kan ge en otroligt uppslukande tittarupplevelse, med mycket mer detaljer och klarhet än någonsin tidigare.

Det finns för närvarande bara en handfull 8K-TV-apparater på marknaden, men det förväntas förändras under de närmaste åren. När mer innehåll blir tillgängligt i 8K-upplösning förväntar vi oss att fler tillverkare kommer att släppa 8K-TV.

Vad du ska leta efter i en 8K TV

När du väljer en 8K-TV finns det några saker att tänka på. Först och främst vill du se till att TV:n har tillräckligt med HDMI-ingångar för att stödja alla dina enheter. De flesta 8K-TV-apparater har minst fyra HDMI-ingångar, men vissa har fler.

Du vill också se till att TV:n har ett bra urval av streamingappar. När 4K- och HDR-innehåll blir vanligare kommer du att vilja kunna se det på din nya TV. De flesta 8K-TV-apparater har alla de stora streamingapparna, men det är alltid bra att dubbelkolla innan du köper.

Slutligen vill du se till att TV:n har en bra garanti. 8K-tv är fortfarande ny teknik, så det är alltid en bra idé att ha lite extra skydd. De flesta 8K-TV-apparater kommer med ett års garanti, men vissa märken erbjuder längre garantier.

För- och nackdelar med 8K TV

Nu när du vet lite mer om 8K-TV, låt oss ta en titt på för- och nackdelarna.

Fördelar:

  • Otrolig bildkvalitet med fyra gånger så hög upplösning som 4K UHD-TV
  • Bredare utbud av modeller att välja mellan
  • Mer innehåll blir tillgängligt i 8K-upplösning

Nackdelar:

  • 8K-tv är fortfarande ny teknik och kan bli dyrt
  • Vissa modeller har inte alla stora streamingappar
  • Allt innehåll är inte tillgängligt i 8K-upplösning ännu

Om du letar efter bästa möjliga bildkvalitet är en 8K-TV vägen att gå. Med fyra gånger så hög upplösning som 4K UHD-TV-apparater erbjuder 8K-TV-apparater en otrolig uppslukande tittarupplevelse. Och när mer innehåll blir tillgängligt i 8K-upplösning, förväntar vi oss att priset på 8K-TV-apparater kommer att sjunka. Så om du är redo att ta din tittarupplevelse till nästa nivå, är en 8K-TV vägen att gå.