Ångmoppar har gjort succé under de senaste åren som ett friskt och “grönt” alternativ till rengöring med kemikalier, rengöringsmedel och andra ämnen som kan skada din kropp och vår miljö.

Black Friday-erbjudanden

kopsmartare.com
Black Friday
Missa inte det!
0 0 0 0
0 0 0 0
:
0 0 0 0
0 0 0 0
:
0 0 0 0
0 0 0 0

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ OSS

Vi sätter värde på ditt förtroende! Varje produkt som når toppen har noga undersökts, för att se till att du endast får det allra bästa. Läs mer För att upprätthålla 100%-ig objektivitet, tar vi aldrig emot pengar, produkter eller någon annan form av ersättning för våra analyser!

Med endast vatten, kan ångmoppen användas för att djupt rengöra och desinficera hela ditt hem.

Denna köpguide behandlar grunderna för ångmoppar, hur de fungerar med tekniken bakom dem, hur de kan hjälpa dig att få en friskare typ av städning, och vilka modeller och märken som bäst uppfyller dina behov för ett friskt hem.

Om du är allergiker eller har barn som lider av allergier och kemisk känslighet, kan en ångmopp vara ett hälsosamt sätt att djupt rengöra olika ytor utan att förvärra allergiska symptom.

Du och din familj kan leva friskare och andas bättre genom att använda en ångmopp regelbundet. Bortsett från pris och budget överväganden, är nästa stora beslutet du behöver göra är att välja en stil av ångmopp. Det finns tre grundläggande stilar, och alla är lämpade för olika uppgifter och finns i olika prisklasser.

Tre typ av ångmoppar

Som den mest mångsidiga typen av ångmoppar, ångmoppar ger i allmänhet längre körtider, och har fler funktioner för att förbättra den övergripande effektiviteten av ångstäd i ditt hem.

ångmopp testEn stor andel av ångmoppar som städare har en liknande kropp eller design som en dammsugare med kapsel, och röa sig fritt på alla typer av släta golv. Alla kommer med en mängd olika tillbehör som ger dig möjlighet att rengöra och desinficera nästan varje del av ditt hem.

Det finns en rad olika modeller och design på ångmoppar, och just ångmoppen ger bäst året runt städning på ett miljövänligt sätt, samtidigt som det gör ditt hem säkrare och hälsosammare.

Ångmoppar är lätta och enkla att använda och är alternativ till andra städprodukter. Typiskt för ångmoppar, precis som deras namn antyder, är att de i första hand användas på släta golv som kakel, linoleum, förseglade trägolv och laminatgolv.

Om du har barn, kan de leka på golvet utan att oroa sig för att få kemikalier på händerna, i munnen eller i ögonen. Om du letar efter ett ekonomiskt sätt att hålla dina golv rena och desinficeras, är ångmoppen en idealisk lösning.

Handhållna ångmoppar är ett snabbt och enkelt sätt att ånga ytor i hela ditt hem utan att behöva använda en större enhet med längre uppvärmningstid.

Men är dock inte idealiskt lämpad för golv. Utan handhållna ångmoppar fungerar bra i badrum, kök och andra utrymmen där du snabbt vill sanera eller göra rent.

Utan tröttsamt arbete av skrubbning, kan dessa ängmoppar ta bort mögel, grus och ingrodda fläckar som sakpats av vatten i ditt badrum.

Med rätt tillbehör kan dessa ångmoppar släppa rynkor från dina kläder, och det är bekvämt att använda för mer komplicerade områden som ofta förbises, såsom dörrhandtag eller diskbänk handtag.

Dessa ångmoppar använder ca 5-10% av vattnet i ångan, så de flesta ytor är helt torra inom några minuter av rengöring. Du kan också se denna typ av rengöring som “torr” ångrengöring eftersom det lämnar bakom sig så lite fukt.

Bostäder värmer upp vatten till temperaturer mellan 66-149° grader. Till exempel, pålitliga ångmoppar har normalt en ånga med temperatur på 130° grader. D

en heta ångan dödar damm kvalster, mögel, virus, och andra allergener i kontakt samt ser till att de mesta av smuts och fett lossnar.

För tung jord, kan du behöva förbehandla med en naturlig tensid eller renare. Ångan börjar att försvinna nästan lika fort som det på ytan, så du kommer inte att behöva stå med vått golv, eller våt bänk, fönster och mattor.

Ångmoppar och tillbehör

Ångmoppar kommer att lossa smuts och det som grott in sig och som ligger som en beläggning. Vissa ångmoppar är utrustade med handdukar eller huvor som fäster till rengöringshuvudet, som hjälper till att behålla ångans värme och absorbera smutsen som lossnar vid rengöring.

När du ångar mattor eller möbler, vänta tills ytan är torr (ca 15 minuter) och dammsug sedan ytan med en dammsugare för att plocka upp alla de döda kvalster, damm och annan smuts som lossats tack vare ångmoppen.

Rengöring med en ångmopp kan användas på nästan alla hårda eller mjuka ytor, inklusive: trägolv, bänkskivor, badrum, fönster, injekteringsbruk, kakel, textilmöbler, gardiner, överkast, auto interiörer, och även uppstoppade djur. De flesta ångmoppar kommer med en mängd olika tillbehör för olika typer av städjobb.

Fördelarna med ångrengöring

Ångmoppar använder inte rengöringsmedel – bara kraften av ånga för att rengöra. Ångmoppar fungerar så bra eftersom värmen från ångan emulsifierar smuts och den varma handduken absorberar smutsen.

Ångrengöring kommer definitivt att hjälpa till med att kontrollera damm och kvalster. Damm kvalster dör vid 60 grader och ångan hos de flesta ångmoppar är oftast över 100 grader. Ångrengöring förhindrar inte att damm kvalster från att komma tillbaka, så för konsekventa resultat bör du överväga ångrengöring av din madrass var 8 vecka.

Ursprunget av ångmoppar

Tekniken bakom ångmoppar utvecklades ursprungligen i Italien för ca 15-20 år sedan från samma värmeteknik som finns i en espressomaskin.

Det är också därför som några av de bästa varumärken av ångmoppar som finns tillgängliga är italienskt gjorda, och kanske även bästa ångmoppen.

Bostäder värmer upp vatten med hjälp av en intern panna och system. Många moderna och populära ångmoppar använder alla en metod för att skapa ånga för sina städare.

Se till att observera att pannan eller tanken är i rostfritt stål när du överväger och kollar in en ångmopp. Behållare av rostfritt stål är mer motståndskraftiga mot korrosion och vida överträffar andra metallbehållare.

Ett nyare sätt att värma vattnet med hjälp av ett “flash” uppvärmningssätt. Varmvattenberedare utan tank har använt denna typ av uppvärmning i år, och vissa tillverkare av ångmoppar har antagit en liknande metod för att skapa vattenånga.

Även om detta finns i mindre enheter, kan flash-värme fortfarande värmer vattnet till den temperatur som krävs för att döda mikroorganismer och effektivt sanera hela hemmet.

Ångmopp vs Mattmopp

Varmvatten: Extrahera vatten – Betyder Bakterier Och Mögel

Du kanske har använt eller hyrt en kommersiell “ångmopp” för att rengöra dina mattor. Den typiska grovdammsugare eller ångmopp som man vanligtvis hyr är inte den typ av ångmopp som vi har diskuterar hitills.

Det är faktiskt en maskin som ger ifrån sig varmvatten. Varmtvatten utsug använder en kombination av varmt vatten och rengöringsmedel för att rengöra mattor och annat tyg.

Under den processen blir ytan av, kpt säga en heltäckningsmatta blöt eller översvämmad med vatten och diskmedel. Sedan sugs det tillbaka upp, ungefär som en våt/torr dammsugare. Så mycket som 10-15% av vattnet kan vara kvar, och detta kan ta timmar eller dagar att torka.

Varma, våta förhållanden som dessa är en idealisk miljö för mögel och bakterier att bildas, och gör eventuellt din situation värre än innan du började. Detta understryker den inneboende skillnaden i att städa, och att städa eller rengöra för din hälsa.

De flesta av oss rengör alltför ofta endast för att det ska se bra ut, men skänker lite till ingen tanke att faktiskt rengöra eller desinficera vårt hem för vår hälsa.

Med hjälp av en varmvattenmaskin kommer dina mattor att se bättre ut, men de kan inte ge dig djuprengöring, som samtidigt är bra mot hälsan, så som bara en sann ångmopp kan göra.

Ångmoppar – viktiga funktioner

Fyra viktiga funktioner att tänka på innan du köper en ångmopp

De fyra primära funktioner/funktioner att koncentrera sig på när du du ska leta efter bästa ångmoppen, är kontinuerlig vattenpåfyllning, uppvärmningstiden, ångtryck, och ånga som volymkontroll. Dessa fyra funktioner är det som skiljer riktigt bra maskiner från de som är mer budgetvarianter, på marknaden.

Kontinuerlig påfyllning

Den kontinuerliga “vattenfyllnings funktionen” innebär att du kan lägga till vatten till enheten när du befinner dig i mitten av din ångstädning. Dessa system har två tankar, en reservoar för kallt vatten och en panna som faktiskt omvandlar vatten till ånga.

Utan reservoar, måste de ångmoppar med panna återvärma innan du kan återgå till städning. Ångmoppar med kontinuerliga fyllningar tar kallt vatten från reservoaren till panna för uppvärmning, och när behållaren är tom, börjar en lampa lysa och informerar när det är dags att fylla på igen.

När du fyllt på, kan du gå tillbaka till ånga för rengöring utan någon väntetid eftersom medan du fyller på, har pannan behållit värme och vatten. För kommersiellt bruk, är vattenpåfyllning alternativ en nödvändighet.

Uppvärmningstid

Uppvärmningstid för vattnet är en annan viktig funktion. De flesta av ångmopp modellerna som erbjuds på marknaden idag värmer upp på ca 7-15 minuter.

Några av de mer avancerade enheterna kan värma upp vatten i ca fem minuter.

En snabbare uppvärmningstid innebär att du kan ta itu med ditt städningsjobb snabbare och du kan använda din ångmopp mer ofta.

I verkligheten kommer ett par minuter hit eller dit inte spela så stor roll, men de flesta människor har så ont om tid och otåliga, att något som kan fördröja deras mål kan leda till att många människor inte ens försöker till att börja med.

Förutom detta, så kommer du inte att hitta många människor som kommer att vara villiga till att vänta på att få börja städa i deras hem.

Kom bara ihåg att vänta på att bästa ångmoppen blir redo. Oftast finns det en indikator på ångmoppen som kommer att börja lysa när vattnet är varmt nog och trycket är klart. Ha tålamod och du kommer att få ett bättre resultat i det långa loppet.

Ångtrycket

Andra funktioner som är viktiga att ha att göra med är ångtrycket som genereras av ångmoppar. Det är en vanlig missuppfattning med ångmoppar att alltför många människor sätter likhetstecken mellan ett högre ångtryck med bättre prestanda. Medans ett högre tryck faktiskt kan förbättra kvalitén av ånga, är högre tryck… mycket överskattat.

Vad som istället är mest viktigt är konsekvent tryck. Trycket och värmen i pannan jobbar tillsammans för att skapa ånga.

Ju högre tryck, desto snabbare kan ånga produceras. Konsekvent tryck innebär konsekvent prestanda, både när det gäller framställning av ånga och volym av ånga som finns tillgängliga vid tidpunkten för rengöring (tips/munstycke/verktyg).

Om trycket svänger vilt då kan du räkna med kvalitet av ånga som produceras av din enhet att variera kraftigt.

En ångmopp bäst i test levereras som standard med ett ång-tryckmätare så att du som användare kan upprätthålla ett bra, stadigt tryck. Dessutom är pannorna i ångmoppar lågtrycks pannor. Så kom ihåg detta, att en ångmopp bäst i test inte är en högtryckstvätt. Konsekvens är nyckeln här.

Ångvolymkontroll

De flesta modeller har ångvolymkontroll på handtaget, och denna funktion lämpar sig för en snabbare och enklare övergång när du kör ångrengöring över en mängd olika ytor.

Förmågan att kontrollera ångans volym indirekt ger dig kontroll över flera saker, inklusive mängden ånga som kommer ut och den mängd fukt som i slutändan kommer att vara kvar. Detta är en bekväm funktion som bidrar till den totala användarvänligheten.

Ångmopp drift och underhåll

Att använda en ångmopp är ingen svår uppgift, men det finns vissa försiktighetsåtgärder och goda råd att tänka på innan du sätter igång. Du bör alltid läsa bruksanvisningen noggrant innan du använder en av dessa maskiner.

Den heta ångan som frigörs kan orsaka skador på objekt och även kroppsskada. Beroende på modell av ångmopp test som du har köpt, kan ångan vara allt från 90 – 160° C.

Om du har tvivel om att göra rent en speciell typ av tyg, bör du göra ett test på ett icke synligt område. Var försiktig när du fyller med vatten. Du vill inte ha för mycket i pannan eller blöta ner de elektriska delarna av ångmoppen.

Vissa enheter är utformade så att du faktiskt ska fylla upp till max, och vattnet bara rinner vidare från utsidan på apparaten, men se till att använda den medföljande fyllnadskoppen när det är möjligt.

Rengör aldrig elektriska apparater med ånga, eftersom detta kan vara en säkerhetsrisk. Slutligen, häll aldrig i tvätt-och rengöringsmedel, parfymer eller andra kemikalier i vattentanken.

Observera att när ånggeneratorn värmer upp på dessa enheter, så är det luft som är instängd inuti enheten.

När indikatorn tänds om att ångmoppen är redo, måste du släppa denna luft från spetsen för ett par sekunder innan ångan kan flöda från änden av ångmoppen. Detta dränerar bort vatten som kan ha kylts i lagerna sedan din senaste användning, och i vissa fall, någon överbliven fukt som kan finnas kvar från när enheten genomgått kvalitetskontroll innan den lämnade tillverkaren.

Underhålla din ångmopp test, så gott det går. Det är en ganska enkel process. Stäng alltid av och dra ur ångmoppen innan du gör något annat med enheten. Var tredje månad eller efter 15 användningar, är det en bra idé att tömma pannan och enheten av vatten.

Detta råd är att rekommendera för nästan alla ångmoppar med behållare. För mindre dyra ångmoppar, bör du tömma tanken och låt den torka efter varje användning. Du vill aldrig lagra ditt ångmopp på en kall plats, då den sannolikt kommer att frysa, eller utsätta enheten för kyla under lång tid.

ångmopp bäst i testIbland kan små mineraler bygga upp inuti pannan och systemet. En ångmopp bäst i test har inbyggda metoder för att eliminera eller ta bort det här problemet, men i billigare modeller är det sällan fallet.

Så vad kan göras för att ta bort detta? Du kan själv spola rent systemet med en blandning av vatten och bikarbonat. Mer om detta kan hittas på nätet där det finns flera guider om hur du går tillväga.

Slutligen, håll dig till vanligt kranvatten. Det är vanligtvis det minst dyra, och avkalkning kostar lite. Om ditt vatten är särskilt “hårt” (har en hel del mineralinnehåll), kan du blanda ditt kranvatten med 50% destillerat vatten för att minska det totala mineralinnehållet.

Vi rekommenderar att du undviker att avhärdat vatten och här är varför:

Traditionella avhärdare använder joniserat salt för att ta bort/byta ut mineraler som finns i “hårt” vatten. Över tid, kan natrium (salt) från avhärdare skada pannsystemet och interna komponenter, och förkorta livslängden på ditt ångmopp bäst i test.

Ångmopp – Andra överväganden

Energianvändning

Liksom alla apparater, använder olika ångmoppar olika mängder energi för drift. Typiska ångmoppar kan använda allt från 1000 till 1800 watt. (För jämförelse skull, en typisk lampa förbrukar ca 60 watt, medan en typisk dator använder cirka 365 watt).

Wattal kommer att variera kraftigt beroende på värmesystemet (panna vs. flash) och antalet värme-element som används i pannsystemet.

Bullernivå

Av de som kan kallas bästa ångmoppen, har de flesta relativt låg bullernivå, men kommer så klart att ge ifrån sig lite ljud. De flesta av dessa enheter använder teknik och högkvalitativa komponenter för att hålla ljudnivån till ett minimum.

Ångtrycket som kommer ut i spetsen av munstycket kommer ibland att ge ifrån sig buller, då det förekommer tryck, men bortsett från detta, är de flesta enheter mycket tysta.

Hoppas denna guide har varit till din hjälp i ditt letande efter den perfekta ångmoppen och att du nu har full koll på vilka funktioner du ska leta efter och fokusera på när du jämför olika ångmoppar från diverse tillverkare.