I den här köpguiden tar vi en titt på de bästa batteridrivna grästrimmarna, så att du kan hitta den perfekta för dina behov. Vi tar hänsyn till faktorer som effekt, klippbredd, vikt och körtid för att hjälpa dig göra rätt val.

BÄST I TEST
Dewalt DCM571X1
Vårt betyg
MEST PRISVÄRT
Stiga GT 100e
Vårt betyg
Bästa budgetvalet
AL-KO GT 2025
Vårt betyg
VÅRT SENASTE VAL
Greenworks G24LT28
Vårt betyg

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ OSS

Vi sätter värde på ditt förtroende! Varje produkt som når toppen har noga undersökts, för att se till att du endast får det allra bästa. Läs mer För att upprätthålla 100%-ig objektivitet, tar vi aldrig emot pengar, produkter eller någon annan form av ersättning för våra analyser!

   När det gäller att hålla din gräsmatta snygg och snygg är en bra grästrimmer ett viktigt verktyg. Men med så många olika modeller på marknaden kan det vara svårt att veta vilken som är rätt för dig.

Olika typer av grästrimmer

 

  Oet finns två huvudtyper av batteridrivna grästrimmer: sladdlösa och sladdlösa. Sladdlösa trimmers är det populäraste alternativet, eftersom de erbjuder större flexibilitet och rörelsefrihet. De har dock vissa nackdelar.

   Trimmers med sladd är bundna till en förlängningskabel, så du måste vara försiktig så att du inte skär igenom sladden. De är inte heller lika bärbara som sladdlösa trimmers, så du måste överväga hur lätta de är att transportera.

   På den positiva sidan tenderar trimmer med sladd att vara billigare än sina sladdlösa motsvarigheter, och de har vanligtvis längre drifttid. Om du har en liten trädgård eller gräsmatta kan en trimmer med sladd vara det bästa alternativet för dig.

Sladdlösa trimmers

   Som namnet antyder är sladdlösa trimmers inte bundna till en förlängningskabel. Detta gör dem mycket mer bärbara och betyder att du kan ta dem överallt i din trädgård. De flesta sladdlösa trimmers drivs med litiumjonbatterier, som är uppladdningsbara. Det betyder att du måste hålla ett öga på batterinivån och se till att det är fulladdat innan du börjar trimma. Sladdlösa trimmers tenderar också att vara dyrare än trimmers med sladd. Men de erbjuder större flexibilitet och rörelsefrihet, så de är värda att överväga om du har en större trädgård.

Trimmer med sladd

   Trimmers med sladd är bundna till en förlängningskabel, så du måste vara försiktig så att du inte skär igenom sladden. De är inte heller lika bärbara som sladdlösa trimmers, så du måste överväga hur lätta de är att transportera. På den positiva sidan tenderar trimmer med sladd att vara billigare än sina sladdlösa motsvarigheter, och de har vanligtvis längre drifttid. Om du har en liten trädgård eller gräsmatta kan en trimmer med sladd vara det bästa alternativet för dig.

Hur man väljer den bästa batteridrivna grästrimmern

 

   När du väljer en batteridriven grästrimmer är det några saker du måste tänka på. Vi har listat de viktigaste faktorerna nedan, så att du kan se till att du väljer den bästa trimmern för dina behov.

Kraft

  Effekten hos en batteridriven grästrimmer mäts i volt (V). De flesta sladdlösa trimmers har en effekt på 18V, även om vissa modeller finns tillgängliga med högre spänning. Trimmer med sladd tenderar att ha en effekt på runt 240V. Den faktiska uteffekten beror dock på längden på förlängningskabeln. Ju längre ledningen är, desto lägre blir effekten.

Klippbredd

   Skärbredden på en trimmer är bladets bredd, mätt i tum. En bredare klippbredd gör att du kan täcka mer mark på kortare tid. Det är dock värt att notera att ett bredare blad kan vara svårare att kontrollera. Om du har en liten trädgård rekommenderar vi att du väljer en trimmer med en klippbredd på cirka 12 tum. För större trädgårdar kanske du vill välja en trimmer med en klippbredd på upp till 16 tum.

Vikt

   Vikten på en batteridriven grästrimmer är en viktig faktor, eftersom du måste kunna lyfta och manövrera den runt din trädgård. Om trimmern är för tung kan du ha svårt att använda den under längre perioder. De flesta sladdlösa trimmers väger mellan 5 och 7 pund, även om vissa modeller kan vara något tyngre. Trimmer med sladd är vanligtvis lättare, eftersom de inte har något batteripaket.

Körning

   Drifttiden för en batteridriven grästrimmer är hur lång tid den kan köras på en laddning. Detta är ett viktigt övervägande, eftersom du inte vill att trimmern ska ta slut halvvägs genom att trimma din trädgård. De flesta sladdlösa trimmers har en gångtid på cirka 30 minuter. Vissa modeller kan dock kunna köras i upp till 60 minuter på en enda laddning. Trimmer med sladd har ingen körtid, eftersom de är bundna till en förlängningskabel. Ledningens längd avgör dock hur långt du kan röra dig i din trädgård utan att behöva stanna och koppla in trimmern.

Säkerhetsfunktioner

   När du använder en batteridriven grästrimmer är det viktigt att vara medveten om de potentiella säkerhetsriskerna. Vissa trimmers har inbyggda säkerhetsfunktioner, som ett skydd som täcker bladet, för att minska risken för skador. Det är också viktigt att läsa tillverkarens instruktioner noggrant innan du använder trimmern. Detta hjälper dig att förstå hur du använder trimmern på ett säkert sätt och undviker olyckor.

   Trimmer med sladd är vanligtvis billigare, men de är inte lika bärbara som sladdlösa trimmers. Du måste också räkna in kostnaden för en förlängningslead, vilket kan lägga till det totala priset.

   För att välja de bästa batteridrivna grästrimmarna, konbeakta en rad faktorer, inklusive effekt, klippbredd, vikt och körtid. Vi tar även hänsyn till säkerhetsfunktionerna och priset på trimmern. Vi rekommenderar endast trimmers som vi tycker är bäst för de flesta. Men om du har specifika behov är det värt att göra din egen forskning för att hitta den trimmer som är perfekt för dig.