Elbilens framfart och popularitet har banat väg för elbilar för barn. Den tid då trampbilen var det enda alternativet är över, nu finns det istället betydligt fler och roligare alternativ. Elbilar för barn kommer i flera olika former, storlekar och modeller. Avbilder av Volvo, Audi och McLaren är populära alternativ för barnbilen, men fyrhjulingar, motorcyklar och gokarts är även väldigt populära och roliga alternativ. Vi har gått igenom en stor samling olika bilar, samt valt ut 5 stycken olika alternativ som håller en väldigt hög kvalité. Nedan hittar du vår lista:

1. bäst i test
Mercedes Benz GTR
Vårt betyg
2. Mest populära
Volvo S90
Vårt betyg
3. mest prisvärt
Truckster 4WD
Vårt betyg
4. Flest funktioner
Lyfco Beach Buggy
Vårt betyg
5. Vårt senaste val
Beamer i4
Vårt betyg

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ OSS

Vi sätter värde på ditt förtroende! Varje produkt som når toppen har noga undersökts, för att se till att du endast får det allra bästa. Läs mer För att upprätthålla 100%-ig objektivitet, tar vi aldrig emot pengar, produkter eller någon annan form av ersättning för våra analyser!

Elbil barn bäst i test – fem olika och roliga varianter

Elbil Nordic Roll Pickup 4WD

Den här elbilen är en kraftfull liten elbil med ett vackert yttre i form av en Range Rover. Bilen har två säten, vilket gör att dina barn kan åka tillsammans, eller skjutsa runt på en kompis på tomten. Bilen går att köra ungefär 40 minuter vid full laddning, men kan variera en aning beroende på underlag, hur många som befinner sig i bilen, samt hur snabbt de väljer att köra. Bilen går maximalt att köra i fem kilometer i timmen, men går att ställa in så att den går saktare. Det här alternativet rekommenderas för barn i åldrarna 3 till 7 år.

Den här otroligt tuffa och starka elektriska jeepen går på strax över 3500 kronor, vilket är standard för de flesta kvalitativa elbilarna för barn. Överlag ett väldigt bra alternativ som ditt barn kommer ha mycket roligt med!

John Deere Ground Force 12V

En traktor i miniatyr är vad som erbjuds i form av John Deere Ground Force 12V. Om ditt barn har ett intresse för jordbruk, eller bara tycker att traktorer är häftiga, kan det här vara ett riktigt attraktivt alternativ. Bilen går endast att köra ett barn åt gången, samt har en topphastighet på hela 7 kilometer i timmen. Hastigheten går att ställa in i två olika lägen, samt att körtiden varierar någonstans mellan 40-60 minuter. Som en bonus ingår även ett släp som barnet kan använda för att köra runt på kompisar eller saker.

Även den här elbilen går loss för strax över 3500 kronor, samt erbjuder ett riktigt bra värde för pengarna. Ett utmärkt alternativ för det jordbruksintresserade barnet!

Elbil Gokart Drifter 24V

Den här häftiga elbilen kommer i form av en gokart. Bilen är till för de lite större barnen i åldrar 7 år och uppåt, samt har en topphastighet på 15 kilometer i timmen. Körtiden per laddning är ca 35-40 minuter. Med tanke på att bilen går lite snabbare än de flesta andra alternativ, är bilen utrustad med ett säkerhetsbälte. Säkerheten är viktig, samt är något som tillverkaren har lagt ner mycket tid och möda på att göra ordentlig.

Tack vare bilens material och låga tyngdpunkt är den väldigt snabb i kurvorna, samt att det även går att drifta om underlaget tillåter. Eftersom att man sitter så lågt känns det även som att bilen går snabbare än de 15 kilometer i timmen som den är kapabel till, något som är viktigt att känna till.

Bilen kan bli din för ca 3500 kronor, samt bidrar med ett otroligt bra värde för pengarna. Bilen passar perfekt för er som har stora ytor som barnen kan leka på, men se till att det inte finns några saker som barnen kan köra in i. Ha så kul!

Volvo XC90 Inscription

Likt den riktiga XC90n är den här lilla elbilen ett riktigt kraftpaket. Bilen är till för de mindre barnen i åldrarna 3-7 år, samt har en topphastighet på 6 kilometer i timmen (går att ställa in i tre olika lägen). Bilen är en lite replika av originalet, samt bidrar med mycket funktionalitet. Några exempel på detta är öppningsbara dörrar och den växelspak som används för att justera körlägen.

Bilens pris är i det dyraste laget med strax över 4000 kronor, men är värd pengarna flera gånger om. Bilen är en premiumvariant som har en bra hållbarhet, samt kommer att göra dina barn väldigt nöjda. En bil som är perfekt för alla Volvo-älskare!

Elbil Nordic Roll Sport

Den tuffaste bilen hittar vi i Elbil Nordic Roll Sport. Bilen är designad för mindre barn i åldrarna 3-6 år, samt har en topphastighet på 4,2 kilometer i timmen. Bilens sportiga yttre kommer att tilltala många barn som gillar sportbilar, samt levereras med en bra körtid på 60 minuter. Den ytterligare funktionaliteten är dock vad som får den här bilen att glänsa. Här finns öppningsbara dörrar, uttag för både AUX och USB, belysning, fjärrkontroll, samt mycket mer!

Det här är det överlägset billigaste alternativet på listan, samt kostar ungefär 1500 kronor. Av den anledningen får du ett oerhört bra värde för pengarna med denna bil. De mindre barnen bokstavligen älskar den här elbilen!

Elbil barn test – vilken bil passar bäst för ditt barn?

Samtliga elbilar kommer med sina egna fördelar och nackdelar, samt tilltalar barn i olika åldrar och med olika intressen. Vilken som är den bästa elbilen för barn är därmed svårt att säga. Ovanstående alternativ är dock samtliga av oerhörd bra kvalité, samt kommer att bidra med en upplevelse utöver det vanliga.

Vilka intressen har dina barn? Är de intresserade av sportbilar eller traktorer? Eller vill de kunna skjutsa runt sina syskon eller kompisar hemma på gräsmattan? Dessa är nyckelfrågor som måste besvaras innan du kan välja den elbil som passar bäst för ditt barn.

Slutsats

En elbil för barn är en otroligt rolig leksak som dina barn kommer att älska. Bilarna finns i flera olika utformningar, storlekar, hastigheter och färger, vilket gör att det garanterat finns en bil som passar perfekt för ditt barn. Sportbilar, traktorer, SUV:ar, gokarts, oavsett vad ditt barn tycker är roligt, finns det med största sannolikhet representerat inom denna marknad. Ta en titt på vad som erbjuds, samt prata med ditt barn om vad de skulle vilja ha.

Lycka till med ditt sökande efter den perfekta elbilen för ditt barn, samt ha så roligt!