Kallt på uteplatsen eller balkongen? Då kan en infravärmare vara ett bra alternativ för dig. Med hjälp av en infravärmare kan du förlänga utesäsongen avsevärt. Nedan hittar du våra fem bästa infravärmare som värmer dig under de kyliga dagarna eller kvällarna, samtidigt som du får en smidig och enkel lösning som inte kräver särskilt mycket underhåll eller jobb. Vi listar infravärmare i olika prisklasser, nivåer av funktionalitet och modeller, ta en titt för att se om något av dessa alternativ passar för dig.

1. bäst i test
Termo Edge Pro
Vårt betyg
2. Mest populära
Opranic LAVA 20XT-B
Vårt betyg
3. mest prisvärt
Termo Verona 600
Vårt betyg
4. Flest funktioner
Veito CH1800RE
Vårt betyg
5. Vårt senaste val
Frico IHC12
Vårt betyg

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ OSS

Vi sätter värde på ditt förtroende! Varje produkt som når toppen har noga undersökts, för att se till att du endast får det allra bästa. Läs mer För att upprätthålla 100%-ig objektivitet, tar vi aldrig emot pengar, produkter eller någon annan form av ersättning för våra analyser!

Infravärmare test – våra fem bästa alternativ

Noa Heatflow

Noa Heatflow får ständigt utmärkta betyg av både recensenter och konsumenter, vilket attesterar till dess kvalité. Den vägghängda infravärmaren passar utmärkt att ha på mindre ytor, exempelvis en altan, detta tack vare att den främst värmer på avstånd av 1,5 meter eller mindre.

Infravärmaren är särskilt omtyckt för dess bekvämlighet och användarvänlighet, men skulle kunna förbättras aningen vad gäller app och fjärrkontroll. Innan du kan använda appen på mobilen måste du först ställa in apparaten med fjärrkontrollen, men detta är inget som stör särskilt mycket.

Noa Heatflow går loss för någonstans mellan 2 och 3 tusen, vilket gör att den hamnar i segmentet för lite dyrare infravärmare. Apparaten är dock värd sitt pris, något som bevisas av alla nöjda kunder.

Heatlight HLW15

Heatlight HLW15 är en otroligt kompetent infravärmare till ett bra och rimligt pris. Det som särskiljer den här från många av dess konkurrenter är det faktum att den fungerar både i inomhus- och utomhusmiljöer, exempelvis balkong, altan eller på bredvid grillen. Den värmetåliga sladden gör att du enkelt placerar den på den plats som ska värmas, samt att den är väldigt enkel att vinkla efter tycke.

Den stora nackdelen med den här infravärmaren är det faktum att den inte är kapabel att täcka särskilt stora ytor. Den är främst lämpad till mindre miljöer som en altan eller balkong, samt har därmed svårt med att värma upp stora sällskapsytor. Tack vare det billiga priset på strax över tusenlappen är det dock ett utmärkt alternativ för de flesta konsumenter.

Opranic THOR20XR-B

Den här golvstående infravärmaren värmer snabbt upp ytor, samt är kapabel att täcka större ytor än exempelvis Heatlight HLW15. Om du inte har plats att placera infravärmaren på höjd kan det här vara ett utmärkt alternativ. Det bästa med den här golvstående infravärmaren är att den är lätt att flytta, samt det faktum att den har en livslängd på 10000 brinntimmar.

Tyvärr går den dock inte att rotera, utan du får för hand flytta den för att fördela värmen till de platser som ska värmas. Det här är inga problem om ni bara ska värma upp en balkong, men om ni har en större terrass eller altan kan det bli jobbigt att hela tiden behöva flytta den för att få en jämn och fin värmefördelning i rummet.

För någonstans mellan två och tre tusen får du en utmärkt infravärmare att placera på golvet på altanen, terrassen eller balkongen. Passar utmärkt för dig som inte har plats på väggar eller tak, eller enkelt vill kunna byta placering.

Termo Venedig

En snygg och stilren stolpmodell som ger en bra spridning av värmen. Höjden går enkelt att justera, samt att du lätt flyttar stolpen efter eget tycke. Det bästa med den här infravärmaren är att den bidrar med en fin värmefördelning över hela rummet eller balkongen, detta tack vare att värmen sprids åt 360 grader. Du kan även använda en timer för att ställa in den tid då infravärmaren ska starta.

Värmen når dock inte jättelångt, vilket gör att den främst passar för er som inte har jättestora ytor att värma upp. Den timer som hjälper dig att fjärrstarta infravärmaren låter dock ganska mycket, vilket kan vara jobbigt om den används på en yta där ljud blir väldigt framträdande.

Termo Venedig är dock ett utmärkt alternativ till ett bra pris. Infravärmaren går loss för strax under 2000 kronor, samt bidrar med en bra värme till flera olika tillfällen eller platser.

Veito Blade 2000 W

Veito Blade 2000 W är en dyr men väldigt effektiv infravärmare. Värmen går att ställa in i flera olika steg, samt sträcker sig så högt som 2000W, vilket bidrar med en riktigt bra värme. Den snygga och genomtänkta designen gör att den är väldigt enkel att placera, samtidigt som den tar upp väldigt lite plats med sina 90x13x8 centimeter.

Det finns inte särskilt mycket negativt att säga om Veito Blade 2000W, men vissa konsumenter har klagat lite på att den låter lite när man kör på lägre värme. Den här lilla detaljen är dock inget som förstör infravärmarens storhet, utan den levererar fortfarande på toppnivå.

Om du har strax under 4000 kronor att lägga på en infravärmare, kan Veito Blade 2000W vara ett utmärkt alternativ att överväga. En bra värmespridning, snygg och stilren design, samt att den är väldigt enkel att installera och använda.

Infravärmare bäst i test – vilken är bäst för dig?

Infravärmarna på den här listan skiljer sig ganska mycket från varandra, vilket gör att du säkerligen hittar ett alternativ som passar för dina behov. Om du har en balkong eller mindre terrass som behöver värmas kan Heatlight HLW15 vara något som passar, medan Termo Venedig är ett bättre alternativ om du är i behov av en större spridning av värmen. Fundera på vilka krav du har, samt hur stor din budget är, sedan är det bara att välja och vraka bland den ofantliga mängd kvalitativa infravärmare som existerar på marknaden.

Slutsats

Oavsett vilken typ av yta du har som ska värmas upp, finns det med största sannolikhet en infravärmare som passar för dina behov. Med våra fem bästa alternativ får du en möjlighet att välja mellan olika modeller, prisklasser och nivåer av funktionalitet, vilket gör att du enkelt kan se vilken typ av infravärmare som är ideal för dig.

Vi önskar dig lycka till i sökandet efter den perfekta infravärmaren, samt hoppas att den ska hjälpa dig att njuta av många kyligare kvällar och dagar i framtiden!