1. bäst i test
Thule Urban Glide 2
Vårt betyg
2. Mest populära
Hauck Runner 2
Vårt betyg
3. mest prisvärt
Hauck Runner
Vårt betyg
4. Flest funktioner
Kinderkraft HELSI
Vårt betyg
5. Vårt senaste val
Beemoo Sport
Vårt betyg

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ OSS

Vi sätter värde på ditt förtroende! Varje produkt som når toppen har noga undersökts, för att se till att du endast får det allra bästa. Läs mer För att upprätthålla 100%-ig objektivitet, tar vi aldrig emot pengar, produkter eller någon annan form av ersättning för våra analyser!

Joggingvagnar, även kända som joggare, är viktiga för föräldrar som älskar att springa men ändå vill inkludera sina små i sin dagliga träningsrutin. Dessa specialiserade barnvagnar har större hjul och en mer hållbar ram, vilket möjliggör en mjukare och bekvämare körning under löpning. I den här köpguiden går vi igenom viktiga faktorer att tänka på när du köper en joggingvagn och ger våra bästa rekommendationer för de bästa joggarna på marknaden.

Vad du ska titta efter när du köper joggingvagnar

  • Slitstark ram och hjul: När det kommer till joggare så behöver vagnens ram och hjul klara tuff terräng och frekvent användning. Leta efter en barnvagn med en robust ram av aluminium eller stål och stora, luftfyllda däck.
  • Justerbart styre: Löpning kan vara obehagligt om du hela tiden måste justera greppet om styret. Se till att styret är justerbart för att passa din höjd och löpstil.
  • Stötdämpning: Löpningen kan vara ojämn, så leta efter en barnvagn med fjädring i hjulen eller ett stötdämpande system i ramen. Detta kommer att säkerställa en smidigare körning för både dig och din lilla.
  • Enkel hopfällbar mekanism: Joggare tenderar att vara lite större och skrymmande än traditionella barnvagnar, så det är viktigt att de har ett enkelt hopfällbart system för förvaring och transport.
  • Säkerhetsfunktioner: Som med alla barnvagnar är säkerheten av yttersta vikt. Leta efter en joggingvagn med 5-punktssele, fotaktiverad parkeringsbroms och reflekterande tyg för synlighet under tidiga morgon- eller kvällslopp.

Fördelar och nackdelar

En av de största fördelarna med att använda en joggingvagn är att du kan fortsätta din träningsrutin samtidigt som du spenderar tid med din lilla. Joggare är också bra för föräldrar som gillar utomhusaktiviteter som vandring eller camping, eftersom de kan hantera tuff terräng mycket bättre än traditionella barnvagnar. Det är dock viktigt att notera att joggare inte rekommenderas för spädbarn under 6 månader, eftersom den skakande rörelsen kan vara skadlig för deras ben och muskler som utvecklas. Dessutom tenderar joggare att vara på den tyngre och skrymmande sidan, vilket gör dem mindre bekväma för vardagsbruk eller kollektivtrafik.

När du köper en joggingvagn är det viktigt att ta hänsyn till faktorer som hållbarhet, justerbart styre, stötdämpning, enkel hopfällbar mekanism och säkerhetsfunktioner. Vi hoppas att den här köpguiden har hjälpt dig i ditt sökande efter den perfekta joggaren för dig och din lilla. Lycka till med löpningen!