Så, vilken är då den bästa kompostkvarnen? Spänn fast säkerhetsbältet och häng på när vi går igenom denna guide med allt du behöver veta för att välja rätt kompostkvarn.

Att ha ordning och reda i din trädgård innebär ofta hårt arbete, och om du inte håller dig på topp med att ha ordning, kommer det inte ta lång tid innan det liknar en djungel. Som tur är finns det kraftfulla verktyg där ute med det enda syftet att göra ditt liv mycket enklare.

Inledning

Idag kommer vi att fokusera särskilt på kombinationen kompostkvarn när man tittar på de bästa modellerna att köpa, men till att börja med att kolla vad du ska leta efter. Den första frågan du måste ställa dig själv är om du ens behöver en, så låt oss titta på funktionerna för en kompostkvarn.

Skillnaden mellan de olika kompostkvarnarna

Var och en av dessa tunga kraftverken i trädgården är naturligtvis olika, men eftersom de är så lika (och vi ska titta på kombinationer senare), kan vi besvara frågan om huruvida eller inte du behöver en helt enkelt.

Har du en trädgård med massor av organiskt avfall som kontinuerligt byggs upp? Du kan behöva skära ner alla dina träd, så möjligheten att minska grenar till ett par centimeter i storlek skulle spara dig timmar eftersom du oftast inte tillåts att bränna något nu för tiden.

Om du har tusentals löv och små grenar som ligger runt omkring i trädgården, skulle en kompostkvarn som gör jobbet på några sekunder ge dig extra tid att spendera på viktigare saker?

I grund och botten, om du har en trädgård med massor av kvistar, träd och buskar så kommer du att dra fördel av en kompostkvarn test, vilket säger att alla som inte har råd med en, i alla fall behöver en. De gör alla olika saker, så vi kommer snabbt att bryta ner deras individuella roller.

Fliskvarn

kompostkvarn testEn fliskvarn är pappa till dem alla, eftersom det är en mycket mer kraftfull maskin och kan utföra en uppgift som andra inte är i närheten av att kunna utföra. De kommer att kunna bryta ned vilken storlek av trä när den är placerad inuti röret, även om den exakta tjocklek av grenar de kan hantera, beror till stor del på den modell du köper.

Om det är bara är en för din trädgård, kommer det inte att vara tillräckligt kraftfull för att hantera en trädstam. Trä bryts ner genom ett par vassa blad (eller knivar) som sitter fastskruvade på en roterande skiva inuti maskinen, och flisen åker ut från andra sidan, och landar ibland i en behållare för att stoppa dem från att flyga runt överallt.

Din fliskvarn kommer att hantera grenar om de är torra eller blöta, så det kommer att tillåta dig att använda maskinen mer ofta än andra maskiner. De mindre grenarna och löven som sitter på grenen behöver inte dras bort först på grund av kraften från en fliskvarn. Om du har en trädgård med mer än ett fåtal träd, är en fliskvarn ofta rätt väg att gå.

Flismaskin

Flismaskinen är kanske vad man skulle kunna kalla fliskvarnens lillebror, och även om de kan se likadana ut rent utseendemässigt finns det två huvudsakliga skillnader som separerar dem.

Den första stora skillnaden är vad som används för att skära trädgrenar, och de är kallade slagor (eller trubbiga blad). Du kan också få metalband med hål i dem, så när de vänder sig i hög hastighet något som slår dem kastas de ut genom hålen.

Nu kan du nog gissa att den andra stora skillnaden. Tillsammans med dessa slagor i motsats till vassa blad, kommer den typiska effekt du får från en flismaskin aldrig att vara tillräckligt för att hantera storleken av grenar som en fliskvarn kan skära igenom som smör.

En ganska anständig storlek trädgårdskvarn kommer fortfarande att kunna hantera de flesta grenar i din trädgård, men de ska bryta ner de små delarna till kompost istället för flis.

De har sin beskärda andel av positiva aspekter också, i likhet med storleken på maskinerna, gör det ifrån sig ett visst buller, och ett system som är utformat för att strimla organiskt material tills det är tillräckligt små för att användas endast för kompost.

De är en bra idé för någon som inte har många träd i deras trädgård, eftersom du kommer mestadels att jobba med små grenar från träden utanför din trädgård och de kommer inte att vara enorma.

Kompostmaskin

Det finns inte mycket att säga om dessa, utom kanske de är bara bra för dem med en mycket speciell typ av trädgårdsavfall. Hur de är utformade innebär de kommer inte att kunna hugga i virke, och i samma ögonblick som du försöker sätta i en gren i en kompostmaskin kommer det att orsaka alla typer av skador på maskinen.

Detta är nästan som de träskärare som skär gräs med en liten bit av nylontråd. De kan bara skära igenom det mjukaste av organiskt material, som är på grund av sin snabbhet, och vi talar bara löv och kvistar. Ta de trubbiga stålbladen inuti en trädstrimlare och om du ersätter dem med bitar av nylon så har du en mildare variant av trädgårdskvarn.

De är placerade vertikalt inuti trumman, och när du släpper löv, gräs, små kvistar i den kommer den att förstöras eftersom trådarna är så mjuka och små. Perfekt för dem som bara är intresserade av ett enkelt sätt att göra en kompost, men om du inte äger en trädskärare kommer du fortfarande har att hantera större grenar manuellt, även om du kanske bara vill kompostera.

Gas vs Elektriska

År sedan skulle idén om ett elektriskt verktyg ha verkat befängt, men på grund av saker som de framsteg inom teknik vi tagit, verkar saker och ting förändras. Fortfarande så måste vi ta hänsyn till att en kompost kvarn inte är ett mindre verktyg. De har fortfarande sina fördelar och nackdelar, så vi ska ta en titt på dem för att hjälpa dig att välja vilken som kommer att vara bäst för dig.

Fördelarna med Gasmodeller

Gasdrivna modeller är mer kraftfulla: En elektrisk kompostkvarn kommer aldrig att kunna nå den makt som produceras av en gasdriven sådan, med allt annat är likadant, vilket antingen är avgörande beroende på dina individuella behov.

Du behöver inte en strömkälla: En elektrisk kompostkvarn kommer att behöva en strömkälla innan du kan skära i något, så det är något att hålla i åtanke när du planerar att använda din nya leksak som är en viss sträcka bort från ditt hem.

Fördelarna med elektriska modeller

Bättre för miljön: Detta borde vara självklart, men elektriska modeller kommer inte att orsaka så mycket skada för miljön. När du har en annan modell som pumpar ut smutsig rök, är det en helt annan historia, men med elektriska modeller så slipper du röken.

De är mycket tystare: Du kan alltid bära hörselskydd för att skydda din hörsel när du använder en gasdriven kompostkvarn men det buller som en elektrisk gör är en värld för sig och kommer inte göra dig döv när du lyssnar på den hela dagen.

Du kommer inse att de är lättare att underhålla: Gasdrivna verktyg är en nödvändighet på grund av den ström du behöver, men själva motorn bör vara kvar i det förflutna. Du kommer snabbt märka att en elektrisk modell är mycket lättare att underhålla och du kommer inte att drabbas av lika många haverier.

Negativ inverkan på din hälsa: Vi har redan tagit itu med denna fråga från en annan vinkel när vi talade om hur den smutsiga röken kommer att skada miljön, men hur tror du att dina dåliga lungor kommer att känna om du bär en mask när du andas in röken? De är också mycket bullrigare än elektriska kompostkvarnar.. Du måste använda hörselskydd när du använder en gas-modell.

Tar upp mycket mer utrymme: Kraften måste komma från någonstans, och när du använder en gasdriven modell är det inte en uttaget som det kommer från. Det betyder att du behöver en stor motor, vilket resulterar i gasmodeller i allmänhet tar upp mycket mer plats.

Dyrare att köpa: Det är en rätt bra anledning till varför en kraftfull gas kompostkvarn är dyrare att köpa, även om det fortfarande räknas som ett negativt eftersom elektriska modeller är i allmänhet billigare så det är lättare på plånboken.

Nackdelar av elektriska modeller

Kan bara användas för mindre jobb: Gasdrivna modeller kan hantera en hel del ved på samma gång, så även under stora jobb har du inga problem med att mata in ved ner i rännan. En elektrisk modell, å andra sidan, kommer bara att vara tillräcklig för mindre jobb.

Långt mindre rörlighet: Nu vet nu att en strömkälla krävs, men du har inte klarat dig vara för att du är utanför ditt hem. Om du har en stor trädgård kommer du fortfarande behöva nå strömkällan, så du kommer att vara mycket mindre mobil.

Något annat att tänka på: Bara för att du räknat fördelarna kontra nackdelarna, samt att de elektriska modellerna hade ett generellt bättre betyg, betyder det absolut ingenting om det du köper inte kan göra vad du behöver.

Om du tillbringar mycket tid att hantera pinnar, löv, kvistar och grenar, då är verkligen en kompostkvarn ett viktigt verktyg för din bakgård.

En kompostkvarn bäst i test eliminerar behovet av hackande, stapling, att det bränner och går sönder. Du bara matar i allt i rännan, och sedan ser på när enorma högar av grenar och löv snabbt förvandlas till små högar av användbar kompost. Dessa fantastiska maskiner kan vända tolv påsar av trädgårdsavfall i en enda påse!

Dessa kompostkvarnar är inte bara ett ess på att hantera avfall. I huvudsak är det två maskiner i en, en fliskvarn som gör enhetligt stora flisor, och bladen som skapar näringsrik och grön kompost. Både kompost och liknande (i motsats till populära övertygelser) gör ett utmärkt tillägg till din kompost och öka fertiliteten hos din jord.

Om du regelbundet använder en kompostkvarn kommer du att spara pengar på lång sikt genom att skapa din egen typ av kompost. Du kan hålla din egendom snygg, spara utrymme i deponier, och använda kompost för att få din trädgård att blomstra. Varför anlita en firma eller liknande när du kan ha en av dina alldeles egna till ett relativt lågt pris.

Vilken storlek är rätt för dig?

Medan det finns elektriska kompostkvarnar på marknaden, kommer de inte att göra susen när det kommer till tjockare pinnar. Bensin och diesel varianter är långt mer effektiva för olika typer av skräp som oundvikligen kommer att komma i din väg.

För mindre arbeten runt huset, kan en bensin-modell på bara några hästkrafter vara ett bra val. De är lätta att manövrera och relativt lätta. Om ditt främsta fokus är på att processa blad och grenar för flisning mindre än 1,5 cm tjocka, kommer dessa modeller att göra jobbet bra.

Större arbeten behöver större kompostkvarn bäst i test. Om du behöver processa grenar som är tjockare än 1,5 cm i diameter, eller om du behöver hantera tuffare material som lin, palmblad, och kraftigt beskurna grenar från fruktträd, bör du ta en titt på en bensindriven kompostkvarn på över 10 hästkrafter, eller en diesel modell.

Dessa ser till att göra jobbet ordentlig, och är väldigt populära bland trädgårdsägare idag. Större kompostkvarnar brukar komma med en praktisk dragkrok för trailer bogsering, perfekt för att flytta runt dem när du har större fastigheter.

Om du vet att du har större grenar och objekt som du ska behandla är det alltid att rekommendera att välja en kompostkvarn med större tratt, vilket gör dem mycket effektiva vid användning.

Funktioner som gör hela skillnaden

  • Pålitlig motor: För att förlänga motorns livslängd och säkerställa en smidig livslängd, se till att du har dubbla kullager, rätta oljenivåer, och en OHV design.
  • Självmatning: Flishuggare eller kompostkvarnar är lättare att använda om du inte behöver mata den med trä och blad i rännan.
  • Enkel start: En elektrisk tändning gör att du kan få igång din kompostkvarn mycket lätt.
  • Flera sågblad: ju fler blad, desto mer effektiv användning. De flesta kompostkvarnar du hittar på marknaden har antingen en enkel -, dubbel-eneggad klinga eller flera inre kantblad.
  • Tillbehör: Ett säkerhetspaket inklusive skyddsglasögon, hörselskydd och handskar bör levereras som standard med alla kompostkvarnar. Dragkrokar är också mycket användbara för större kompostkvarnar.

Säkerhet från flisor

Det finns några enkla saker du kan göra för att undvika missöden med flisor. Kontrollera alltid rännor för att se till att inget ligger sedan tidigare. Undvik att bära säckiga kläder som kan fastna, och använd skyddsglasögon och hörselkåpor för att skydda dina ögon och öron. Medan flisning, håll din kropp, och framför allt huvudet, borta från öppningar då vissa flisor plötsligt kan flyga ut.

Andra saker att tänka på

Lövträd släpper från sig fler blad. Om du har en hel del av den här typen av träd, överväg att skaffa en större test kompostkvarn.

Medan flis kan göra ett fantastiskt tillskott till din kompost, är det en konst att få ut det bästa av dem. Snarare än att direkt köra dem i din kompostkvarn, bör du lämna dem att brytas ner tills de har blivit mörkbruna.

På det sättet, kommer de inte att suga upp dyrbart kväve. Flis är en av de bästa saker du kan lägga till i komposten för att förbättra din jords textur.

Så denna typen av kompostkvarnar vi har pratat om, är användbara året runt. De är bra i höst att ta itu med fallande löv, på vintern och våren för att ta itu med skräp från någon storm, och i sommar för att tugga igenom ogräs och grödor.

En arbetshäst året runt

Hösten är när genomsnittlig hemägare har som mest bröte i trädgården, och det är då de flesta konsumenter börjar läsa om recensioner och funderar på att köpa en kompostkvarn, för att ta itu med löv, barr och trädgårdsavfall som hösten ger.

Men, när du äger en, kommer du att upptäcka att de är användbara för året-runt-sysslor i din trädgård. Innan du köper en, bör du bestämma vilken flisning och fragmentering du kommer att göra mest, och välja en maskin som är optimerad för dina behov på en gård och trädgård.

Vilken enhet som kommer att vara rätt för dig?

Om din gård endast har ett fåtal träd, och upprensningen innebär bara ett par kvistar och blad, kan du oftast ta hand om allt med hjälp av en billig elektrisk kompostkvarn. De flesta kompostkvarnar kan hantera mindre diameter vedartade material tillsammans med gräs och löv.

Om din fastighet är större, och har många träd, speciellt lövträd, som är benägna att förlora grenar vid kraftigare stormar, kan större gasdrivna kompostkvarnar klara av dessa grenar och grenar från fallna träd. Det kommer fortfarande att göra processen kort, dessutom kan allt-i-ett-enheter hantera trädgrenar och utföra jobbet mycket snabbare.

Om du har en stor egendom som verkar mer som en stor hög med träd, än en trädgård, kommer du att få bättre användning från en stor och mäktig fristående kompostkvarn för trädarbete. Om du rutinmässigt använda en motorsåg för att hantera virke i din trädgård, kommer en kompostkvarn att spara dig en massa tid, kraft och producerar mycket användbar kompost och kvalitet flis.

Oavsett vilken enhet du väljer, är du säker på att du vill lägga så lite tid som möjligt på den här typen av arbete, och kunna spendera mer tid att njuta av din utomhus utrymme i stället för att ständigt jobba på det. Efter att ha tagit dig igenom den allra mest väsentliga kring kompostkvarnar, är du nu på god väg att vara på din väg till att hitta rätt enhet för dina specifika behov.

Vad gör dem mer exakt, kompostkvarnar?

Dessa maskiner kan tugga genom nedfallna löv och grenar som ingen annan maskin. De kan vända trädgårdens avfall till endast en bråkdel av sin forna volym. Detta är bra för marktäckning, kompostering eller lätt förfogande. Du kan även använda kompost för material till att forma din trädgård!

Fragmentering

trädgårdskvarnGångjärn av stålblad, som kallas slagor, rotera snabbt inne i bästa kompostkvarnen för att finhacka upp bladen, stjälkarna, kvistar och mindre grenar. Avfall som matas in i en tratt och rakade eller sugs in i en ramp ränna i marken. Det hackade materialet tar upp så lite som fem procent volym av det material som matas in i maskinen, och det material som släpps ut på marken eller i en väska för enkel hantering.

Kompostkvarnar hanterar tyngre, trä-avfall med lätthet. Om du inte har möjlighet att bränna fallna trädkvistar och liknande, och du inte har ett fordon så att du enkelt kan göra dig av med dem utanför din fastighet, kommer du att få en hel del användning av en kompostkvarn.

Den mängd och typ av avfall som du ska hantera kommer att hjälpa dig att bestämma vilka enheter som kan vara lämpliga. De är utrustade med tyngre saxar eller knivar på drivhjulen som hugger veden till fina träbitar.

Kompostkvarn med kombination

Delarna inuti en kompostkvarn bäst i test har fasta stålknivar som roterar snabbt för att minska större grenar och träd ben till hanterbara träbitar. Många enheter är lämpliga för hemägare att använda, och klarar grenar upp till 1,5 cm i diameter, medan du fortfarande kan hantera dina löv och trädgårdsavfall.

En elektrisk kompostkvarn kommer att vara billigare, men kommer inte att kunna hantera större kvistar och grenar. Om du dock ofta kommer att jobba med större kvistar och grenar, kan du alltid använda en gasdriven kompostkvarn vals.

Leta efter modeller med fler och större blad för att minska ansträngningen som krävs för att få material genom maskinen, men tänk på att hur många blad din enhet har, de kommer att slipas då och då för att se till att din kompostkvarn körs effektivt.

Det finns två typer av kompostkvarnar:

Direct Drive

När motorn på din kompostkvarn har blad som vänder. Billigare modeller har i allmänhet alla direct drive

Clutch Drive

Mer robusta modeller använder en koppling till att bromsa motorn från sågklingor när tuffa och tjockare grenar körs ned i saxen, och helt koppla ur dem när inget är som matas in i rännan. Detta förebygger många problem med störningar, som kan vara ett problem när du överbelastar en maskin. Om du väljer en direkt drive enhet, kan du leta efter en som är utrustad med vändbar flöden så att du kan backa sylt ur formarna i stället för att gratis fastnat för hand vilket kan vara mycket farligt.

Med mångfald och urval kommer förvirring. Vad är bättre, en gasdriven eller en elektrisk kompostkvarn? Hur mycket plats behöver du? För att bestämma vilken kompostkvarn som är rätt för din trädgård, kommer du att behöva förstå vad som finns tillgängligt, hur det fungerar, och vad du kan åstadkomma med var och en.