personvåg test

Vilken personvåg är bäst för dig 2018?

En personvåg är enhet som mäter din kroppsvikt och som utmäter hur mycket du och din kropp väger. Det finns vanligtvis två olika slags vågar och detta är fjädervågar och balansvågar, som båda använder olika funktioner i enheterna för att beräkna en viss vikt. Balansvågar används dock inte i de personvågar som vi ser i människors badrum. En personvåg är den typ av våg som vi människor brukar ha i badrummet och man kan också kalla personvågar för badrumsvågar. Personvågar fungerar med då just fjädrar, som mäter av din kroppsvikt. Många personvågar som görs idag är dock digitala och det är via dessa som man verkligen kan få god information om sin kroppsvikt.

Bäst av alla Mest populära Mest värde för pengarna Flest funktioner Vårt senaste val
Produkter
Beurer BF 750
Beurer BF 700
OBH Nordica 6251
Bosch PPW 3330
Beurer BG 13
Var köpa?
Betyg 9.5 / 10 9.0 / 10 8.5 / 10 8.5 / 10 8.5 / 10
Bäst av alla
Beurer BF 750
Betyg: 9.5 / 10
Mest populära
Beurer BF 700
Betyg: 9.0 / 10
Mest värde för pengarna
OBH Nordica 6251
Betyg: 8.5 / 10
Flest funktioner
Bosch PPW 3330
Betyg: 8.5 / 10
Vårt senaste val
Beurer BG 13
Betyg: 8.5 / 10

En fjädervåg mäter själva tyngden genom att mäta kraften som används när din kropp står på personvågen. De flesta fjädervågar som finns idag mäts i gram eller kilogram och när det gäller just personvågar brukar man se båda dessa viktenheter när man ser sin vikt. Variationen i själva gravitationsfältet är försumbar och därför har just en fjädervåg vikter i gram och kilogram. Ju mer man väger, desto mer kommer fjädringen att tänjas ut och just detta läser vågen på en viss skala. Töjningen mäts via en trådtöjningsgivare, där datan förs över elektroniskt till displayen som vågen visar.

Följer man en diet så är det rätt bra att ha en personvåg i badrummet så att man enkelt kan väga sig, så att du kan se de resultat som du får. Det är också bra att ha en våg i hemmet om man har barn, så att man ser att barnet växer som den ska. Är man överviktig eller underviktig är det också bra att ha en våg, så man kan ha kontroll på sin vikt och så man faktiskt kan ligga på en vikt som är bra för dig personligen. Ibland kan det vara jobbigt att ha en våg hemma, speciellt om man personligen har problem med sin vikt. Det fokuseras idag väldigt mycket på hur man ser ut och hur mycket man väger, när det finns så många andra saker man istället kan fokusera på. Det är absolut viktigt att man äter rätt, väger rätt och mår bra. Men att överfokusera på en sak kan också vara negativt. Se alltså till att inte väga dig för ofta och tänk inte på det så mycket. Har du ett mål, försök nå det målet men att endast tänka på sin vikt bara för att man har en våg hemma som man använder titt som tätt, det är bara negativt i längden. Många digitala badrumsvågar idag har speciella funktioner som gör att du kan koppla upp vågen till din träningsapp. Detta gör att du smidigt kan dokumentera hur din vikt ser ut och hur den påverkas i det långa loppet. Detta är perfekt när man vill se resultat. Tekniken idag har verkligen kommit långt.

Hur man väljer en personvåg för just dig

Först och främst bör du tänka över varför du behöver en våg och vad ändamålet till personvågen faktiskt är. När du har kommit på din anledning så är det dags att börja titta på olika personvågar som finns på marknaden idag. Letar du efter en billig personvåg så bör du i så fall köpa en mekanisk badrumsvåg. Dessa är billigare eftersom de är just mekaniska och går därmed heller inte på några batterier eller liknande.

personvåg testDet finns dessutom elektroniska badrumsvågar. Dessa vågar har också möjlighet att räkna ut din fettprocent, din kroppsvätska och ditt BMI. Detta gör att du har möjlighet att veta mycket mer om din vikt och om din kropp, jämfört med till exempel en mekanisk personvåg. Ska du köpa en ny personvåg, åk gärna i så fall till ett varuhus så att du själv kan göra personvåg test, så du kan se hur de olika badrumsvågarna fungerar och vilken som du gillar bäst. Det finns massor av olika personvågar som är i olika material, allt mellan metall till plast och finns massor av olika färger. Digitala personvågar är elektroniska och hjälper att mäta olika slags saker som BMI, kroppsfett, muskelmassa, vattenförhållande och kroppsmassa. Många elektroniska och digitala badrumsvågar går dessutom att koppla upp till din smartphone via fitnessappar.

Letar du efter en badrumsvåg som ger det där lilla extra, så är det toppen om du pratar med någon som faktiskt arbetar eller är väldigt intresserad av mat, hälsa och träning och som förmodligen har en bra badrumsvåg hemma. Att ta kontakt med sina vänner och sin familj kan göra mycket, eftersom man oftast får höra deras egna och ärliga åsikter om sakerna i fråga. Dessutom kan de också säkert tips om var man hittar en billig badrumsvåg men som ändå har det där speciella. Vill du köpa en digital personvåg så lär de vara lite dyrare än mekaniska personvågar, eftersom det helt enkelt finns mer funktioner i dessa. Är du dock mer intresserad av att ha en simpel personvåg så fungerar detta också bra, då det finns badrumsvågar som endast visar din vikt trots att den är digital. För att hitta en bra och ny badrumsvåg så är det alltid bra att kika igenom olika personvåg bäst i test listor som finns överallt på internet.

Det finns personvågar som också kan utmäta din ben- och muskelmassa, din kroppsvätska och ditt BMI. Många vågar har också inbyggda bluetooth-funktioner som gör att du kan överföra datan till din mobiltelefon och via träningsappar. Många personvågar idag som har bluetooth kopplade till sig fungerar på många olika enheter, oavsett om det är en IOS eller en Android som man äger. Bara man har en god bluetooth-uppkoppling så ska det fungera fint. Eftersom du kan koppla upp din personvåg till din mobiltelefon och till träningsappar, så hjälper det dig att enkelt ha koll på hur du vägt tidigare och din förbättring. Dessutom har man möjlighet att spara användare i vissa digitala badrumsvågar och vågarna kan automatiskt känna igen vem som står på vågen när personen i fråga ställer sig på den. Vissa digitala vågar kan dessutom mäta din hjärtrytm, alltså de slag som ditt hjärta slår varje minut och även din pulsvågshastighet. Detta betyder att personer som har problem med just hjärtat och pulsen kan dra god nytta av en digital badrumsvåg. Då kan man också enkelt se hur stor risk man har att utveckla eller ha ett högt blodtryck. De flesta digitala vågar har en maxvikt på ungefär 200 kg. Vill man verkligen gå hela vägen, så finns det digitala vågar som till och med kan räkna ut vad du bör ha för kaloriintag varje dag. Därför får man så mycket mer av dessa digitala vågar än om man bara har en personvåg som endast mäter kroppsvikten.

Köper man en digital badrumsvåg är det dock viktigt att tänka på att det skickas ut elektroniska signaler i kroppen, så har man en pacemaker eller liknande bör man inte använda dessa badrumsvågar.

Det viktigaste med en personvåg

Är det så att man ska följa en viss träningsplan eller går man efter en diet, så är det viktigt att man faktiskt har en våg som visar korrekt vikt. Så du faktiskt vet hur utvecklingen går för dig och vad du har för exakt vikt. Man ska inte behöva åka till ett sjukhus eller träffa en läkare bara för att få reda på sin exakta vikt utan det ska enkelt gå att ta reda på om man befinner sig i sitt eget badrum. Leta efter en personvåg som faktiskt visar ett korrekt resultat, så att du inte blir besviken när du väl väger dig på ett sjukhus.

Att personvågen funkar är alltså det viktigaste. En annan sak som kan vara rätt viktig är också hur personvågen ser ut och vad för slags design den har. Eftersom man ofta har badrumsvågar i just badrum, så är de ofta rätt synliga. Detta betyder att den gärna behöver se snygg ut, speciellt om man ofta har gäster hemma. Dock är ju detta egentligen inget viktigt, men det känns absolut trevligare med en snygg personvåg.

Hur pålitliga är personvågar?

Det har gjorts personvåg test runt om i världen för att se hur pålitliga personvågar faktiskt är och de flesta tester som forskare har gjort har varit väldigt pålitliga. De har alltså visat korrekt vikt många av dem, dock är givetvis de lite bättre utformade badrumsvågarna bättre än de mer simpla. Vill man hitta en bra personvåg som verkligen kan ge så mycket information om din vikt som möjligt, då är det bäst att man införskaffar sig en digital, eftersom man där kan se många olika mätningar på din vikt och din kroppsmassa. Vill man dock verkligen får perfekta resultat så är det istället bättre att gå till en person som kan mäta just allt detta på dig och oftast är det då läkare eller sjukhus som ligger hemma med denna sortens tillbehör för just vikt mätningen.

personvåg bäst i testFör att få en så bra uppfattning som möjligt när du ska köpa din nya personvåg är att faktiskt testa vågarna innan du bestämmer dig för att köpa den. Går du till ett varuhus som säljer just badrumsvågar så finns där också ofta möjligheten att du får testa vågen innan den ska köpas. På så sätt kan du också testa olika vågar och se om det är några skillnader mellan dessa. Därefter kan du se över de vågarna som visar så snarlikt resultat som möjligt och sedan väljer du den våg som du tycker passar dig personligen.

Hur tar man hand om personvågar på bäst sätt?

Har man precis köpt hem en helt sprillans ny personvåg till badrummet, så vill man gärna att vågen håller så länge som möjligt, speciellt om man har lagt ned en del pengar på den. Träningsintresserade människor lär absolut införskaffa sig i en digital badrumsvåg så att de enkelt kan se över hur processen går gällande kroppsfett och vikt. Många digitala badrumsvågar mäter dessutom kroppsmassan och muskelmassan, vilket kan vara en fördel om man tränar och vill ha koll på just detta. Många digitala badrumsvågar har batterier i sig, så de brukar hålla relativt länge. Se bara till att ha ett par extra batterier hemma om de skulle ta slut i vågen. Blir det fuktigt i badrummet så kan vissa vågar börja rosta, speciellt om de är gjorda i vissa material. Det finns idag många olika material att välja mellan när man ska köpa en badrumsvåg. I vissa fall görs de till och med i gummi, vilket kan vara roligt och det ser dessutom rätt fränt ut att ha i badrummet.

Historien bakom personvågen

Vågen har sina rötter väldigt lång tillbaka i tiden, men då fokuseras det mest på balansvågar. Balansvågar är oftast inte något vi använder när vi mäter vår vikt, iallafall inte de personvågar som vi har i våra badrum. Dock var det ändå början på den personvåg som vi använder idag och därför är det också starten på det allt. Balansvågen var ett relativt enkelt föremål som användes flitigt runt om i hela världen. Oftast används dessa balansvågar genom att mäta storleken och tyngden på vissa stenar, kristaller och mineraler som personer då använde som pengar. Ju tyngre stenen eller kristallen var, desto mer värde hade den.

Sammanfattning

Att hitta en bra badrumsvåg idag behöver inte vara svårt. Är du ute efter mer än att bara mäta din kroppsvikt, så finns det idag många olika digitala personvågar ute till dig. På nätet idag hittar du många bäst i test i just personvågar där du enkelt kan se de olika funktionerna som vågarna ger dig och vad de ligger på för prisklass. Vill man endast veta sin kroppsvikt kostar en personvåg inte mycket, men vill ha man ha lite fler funktioner än så får man räkna med att lägga ned en del hundralappar på personvågen. Oavsett om det är en simpel eller mer avancerad våg du är ute efter att köpa, så är en personvåg ett väldigt bra redskap du kan använda dig av, för att se hur din kropp mår. Det finns dessutom personvågar i många olika och snygga designer idag, perfekt för att piffa upp badrummet!