Att välja en QLED tv kan kännas väldigt svårt, eftersom det finns ett enormt utbud av dessa produkter till många olika priser. För att göra det enklare för dig, har vi samlat information från olika tester och rapporter från experter i ämnet. Med denna information har vi ställt de olika produkterna mot varandra och valt ut de 5 bästa QLED tv-apparater som finns på marknaden just nu.

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ OSS

Vi sätter värde på ditt förtroende! Varje produkt som når toppen har noga undersökts, för att se till att du endast får det allra bästa. Läs mer För att upprätthålla 100%-ig objektivitet, tar vi aldrig emot pengar, produkter eller någon annan form av ersättning för våra analyser!

När det kommer till att välja en tv finns det många olika faktorer att ta hänsyn till. Men om du letar efter det bästa av det bästa kan du inte gå fel med en QLED-TV. QLED-TV-apparater erbjuder några av de bästa bildkvaliteterna som finns på marknaden, och de finns i en mängd olika storlekar för att passa alla behov. I den här köpguiden tar vi en titt på några av de bästa QLED-TV:erna på marknaden och ger dig våra bästa rekommendationer.

Vad är QLED TV?

QLED är en typ av LED-TV, och det står för “quantum dot light emitting diode”. QLED-TV-apparater använder en speciell typ av LED som avger ett mycket starkt och levande ljus. Detta resulterar i en bild som är mycket skarpare och mer levande än vad du skulle få från en traditionell LED-TV.

Vilka är fördelarna med QLED TV?

QLED-TV erbjuder ett antal fördelar jämfört med traditionella LED-TV. Först och främst erbjuder de mycket bättre bildkvalitet. Färgerna är mer levande och bilden är skarpare. Dessutom tenderar QLED-TV-apparater att vara mer energieffektiva än traditionella lysdioder. De har också vanligtvis ett bredare färgomfång, vilket innebär att de kan visa ett bredare färgspektrum.

Vad du ska leta efter i en 8K-TV

När du handlar efter en QLED-TV finns det några saker att tänka på. Först vill du se till att TV:n har en HDMI 2.1-port. Detta är den senaste standarden för HDMI, och den är nödvändig för att se 8K-innehåll. De flesta QLED-TV-apparater på marknaden idag har minst en HDMI 2.1-port, men det är alltid bra att dubbelkolla.

Dessutom vill du se till att TV:n har ett brett färgomfång. Detta är viktigt för att få så exakta färger som möjligt. De flesta QLED-TV-apparater har ett brett färgomfång, men vissa modeller har inte det. Så om du letar efter bästa möjliga bildkvalitet, se till att kolla efter ett brett färgomfång.

Slutligen vill du se till att TV:n har en hög uppdateringsfrekvens. Detta är viktigt för att undvika rörelseoskärpa och få en jämn bild. De flesta QLED-TV-apparater har en uppdateringsfrekvens på minst 120 Hz, men vissa modeller går upp till 240 Hz. Om du är en spelare eller om du tittar på många actionfilmer, vill du leta efter en TV med hög uppdateringsfrekvens.

För- och nackdelar med QLED-TV

  • QLED-TV erbjuder den bästa bildkvaliteten som finns
  • De finns i en mängd olika storlekar
  • De är mer energieffektiva än traditionella lysdioder
  • Vissa modeller har inte ett brett färgskala

QLED-TV-apparater är de bästa av de bästa när det kommer till tv-teknik. De erbjuder oslagbar bildkvalitet och de finns i en mängd olika storlekar för att passa alla behov. Om du letar efter den bästa möjliga tv-upplevelsen är en QLED-TV vägen att gå. QLED-TV erbjuder oslagbar bildkvalitet och de finns i en mängd olika storlekar för att passa alla behov. I den här köpguiden har vi tittat på några av de bästa QLED-TV:erna på marknaden och gett dig våra bästa rekommendationer. Så om du är redo att uppgradera till en QLED-TV, se till att kolla in våra toppval.