Skötbord är en smart uppfinning som hjälper dig med att exempelvis byta blöja på ditt barn, men frågan är, vilket skötbord passar bäst för dig? Det finns en hel uppsjö av olika skötbord i olika prisklasser, som även bidrar med olika funktioner och kvalitetsnivåer. Vi har tagit fram de fem bord som vi tycker är bäst, inom olika typer av prisklasser. Vi har kollat på stabilitet, höjd, pris, storlekar, samt en hel del andra parametrar. Nedan hittar du våra fem alternativ, utan någon speciell ordning.

1. bäst i test
Troll Lux
Vårt betyg
2. Mest populära
Sebra Skötbord med Dörra
Vårt betyg
3. mest prisvärt
Beemoo Care
Vårt betyg
4. Flest funktioner
Troll Royal Skötbyrå
Vårt betyg
5. Vårt senaste val
JLY Edge
Vårt betyg

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ OSS

Vi sätter värde på ditt förtroende! Varje produkt som når toppen har noga undersökts, för att se till att du endast får det allra bästa. Läs mer För att upprätthålla 100%-ig objektivitet, tar vi aldrig emot pengar, produkter eller någon annan form av ersättning för våra analyser!

Skötbord bäst i test – våra fem bästa alternativ

Babytrold Vera

Babytrold Vera är ett otroligt lätt och anpassningsbart skötbord, detta tack vare att det är hopfällbart. Du kan därmed gömma det bakom tvättmaskinen, i garderoben, eller ta med det på resan. Förutom det faktum att det är väldigt lätt att hantera, är det även ett av de billigare alternativen på den här listan. Som bonus medföljer även ett hängbart fack där du kan placera diverse artiklar, exempelvis servetter och blöjor.

Det negativa med det här alternativet är det faktum att det är lätt att klämma, samt att bordet inte är lika stabilt som många andra skötbord. Om du dock kan bortse från detta faktum, samt ser till att ta det väldigt försiktigt, är det här ett väldigt bra alternativ som du bör överväga.

Mått:

 • Höjd – 87 centimeter
 • Bredd – 67 centimeter
 • Längd – 80 centimeter

Babydan Alfred

Babydan Alfred är ett skötbord med stark stabilitet och bra förvaringsmöjligheter, men allt detta kommer självklart till ett högre pris. Det här skötbordet går loss för nästan tre gånger så mycket som ovanstående alternativ, men erbjuder självklart ett robustare yttre och bättre funktionalitet.

Skötbordet går tyvärr inte att fälla ihop, vilket gör att bordet står där det står. Det här är inget bord du plockar med dig på resan, utan är mer av ett alternativ som du endast använder i hemmet. Bordet har även aningen låga sidokanter, vilket gör att det är viktigt att du hela tiden håller koll på ditt barn, annars finns det risk att de ramlar ur.

Mått:

 • Höjd – 90 centimeter
 • Bredd – 75 centimeter
 • Längd – 55 centimeter

Babydan Karla Wall Changer

Söker du ett skötbord som tar väldigt lite plats? Med Babydan Karla Wall Changer kan du hänga upp ditt skötbord på väggen, samt fälla in det när du inte använder det. I infällt läge tar det inte upp mer plats än en tjock tavla. Priset för det här skötbordet är ungefär i mitten av ovanstående alternativ, samt placerar sig ungefär i mittskitet vad gäller de flesta skötbord på marknaden.

En klar nackdel med det här skötbordet är att det inte kommer tillsammans med något förvaringsfack eller liknande. Du får istället förvara blöjor, handdukar och andra tillbehör på en annan plats. När du tar bort bordet från väggen lämnas du även med fula hål. Det här är dock ett av de bästa alternativen för er som har väldigt begränsat med plats hemma, samt vill ha ett skötbord som går att fälla ihop.

Mått:

 • Höjd – 76 centimeter
 • Bredd – 58 centimeter
 • Längd – 15 centimeter (hopfällbart tillstånd)

JKY Skötbord Dream Lux

Det här alternativet är väldigt likt Babydan Alfred på många sätt och vis, men går att få till ett aningen billigare pris. Skötbordet är ett stadigt träbord med många förvaringsmöjligheter, samt är litet nog att placera på de flesta platser i ditt hem.

Du bör välja en ganska tunn skötbädd om du bestämmer dig för att JKY Skötbord Dream Lux är rätt alternativ för dig. Kanterna är aningen låga, vilket gör att barnet kan ramla ur. Håll därför uppsikt över barnet om du väljer det här skötbordet.

Mått:

 • Höjd – 103 centimeter
 • Bredd – 55 centimeter
 • Längd – 75 centimeter

Troll Skötbord Royal

Det här är det överlägset dyraste alternativet på den här listan, men även det bästa och mest omfattande valet. Skötbordet är rejält mycket bredare än samtliga andra skötbord, vilket gör att du lätt han vrida och vända på barnet när du byter blöja, utan att behöva vara rädd för att det ska råka ramla ner från bordet. Du får även tillgång till stora förvarningsmöjligheter i flera olika fack och låder, vilket passar perfekt för blöjor och dylikt.

Det negativa med den här bjässen är att den är svårare att placera än de andra alternativen, tack vare sin storlek. Du kommer även att få hosta upp nästan tre gånger så mycket som det näst dyraste alternativet på den här listan.

Mått:

 • Höjd – 96,8 centimeter
 • Bredd – 93,6 centimeter
 • Längd – 52 centimeter

Skötbordet som passar bäst för dig

För att få reda på vilket skötbord som passar bäst för dig, måste du först kolla på hur mycket plats du har, hur mycket pengar du är villig att spendera, samt om du lätt måste kunna förflytta bordet.

Babytrold Vera är det billigaste alternativ, samt även det som är lättast att flytta runt på, med en bonus av att det går att fälla ihop. Om du å andra sidan söker ett omfattande och rejält skötbord, kan Troll Royal vara något att kolla på. Om du vill ha det här skötbordet får du dock slanta upp rejält, men man får ju vad man betalar för som man brukar säga. Här får du massvis med förvaringsmöjligheter, samt att du har möjlighet att exempelvis byta blöja på två barn samtidigt.

När du har kommit underfund med detta får du väga för och nackdelar mot varandra för att se vilket som passar bäst för dina unika kravspecifikationer.

Slutsats

Det finns skötbord i alla möjliga storlekar, prisklasser och utformningar. Vissa är stora, vissa är små, andra går att fälla ihop, medan andra måste monteras på väggen. Det är knappast en brist på tillgängliga alternativ, utan det är helt upp till dig att bestämma dig för vad som passar bäst för dig och ditt barn. Utforska våra fem alternativ på den här listan och jämför dem med varandra för att hitta det skötbord som passar bäst för dig. Vi önskar dig lycka till i ditt sökande i denna skötbordsjakt!