Dags för en ny skrivare? Ta en titt på vår lista över de fem bästa skrivarna. Vi har kollat på flera olika typer av skrivare, vilket passar för flera olika typer av behov. Det finns lite billigare och enkla skrivare som främst är till för scanning, kopiering och utskrift, men det finns även lite mer avancerade skrivare som klarar av ytterligare funktionalitet. Våra fem bästa skrivare är ganska olika varandra, vilket gör att du med största sannolikhet hittar en som passar för dig. Ta en titt på skrivarna nedan.

1. bäst i test
Epson Ecotank ET-8500
Vårt betyg
2. Mest populära
HP Color LaserJet Pro MFP M283fdw
Vårt betyg
3. mest prisvärt
HP Color Laser MFP 178nw
Vårt betyg
4. Flest funktioner
Brother MFC-j6955dw
Vårt betyg
5. Vårt senaste val
Canon Pixma TS5150
Vårt betyg

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ OSS

Vi sätter värde på ditt förtroende! Varje produkt som når toppen har noga undersökts, för att se till att du endast får det allra bästa. Läs mer För att upprätthålla 100%-ig objektivitet, tar vi aldrig emot pengar, produkter eller någon annan form av ersättning för våra analyser!

De flesta människor lagrar sina dokument och foton på bärbara enheter och molnet i denna tid och i denna tid. Det finns dock fortfarande ett behov av att skriva ut dessa foton och dokument för fysisk referens, särskilt under möten. Med tanke på det stora utbudet av alternativ är det inte alltid det lättaste att veta hur man väljer den bästa skrivaren.

Skrivare har blivit billigare med fantastiska funktioner som kan hjälpa dig att få utskrivna dokument och bilder av bästa kvalitet. Vi har sammanställt viktiga faktorer för att vägleda dig när du ska köpa en skrivare.

När är det nödvändigt att ha en skrivare?

Att jobba hemifrån är nu en vanlig och vanlig sak. Du skulle behöva en skrivare för att kopiera, skriva ut och skanna dina arbetsdokument. Eleverna behöver skrivare för uppgifter och läxor.

Att ha en skrivare hemma kommer att minska behovet av att betala för varje kopia och gå till specifika platser. Fotoentusiaster och alla som behöver skriva ut något i handfast pappersformat behöver också skrivare. Fundera på om du bara behöver skriva ut eller kopiera och skanna också.

Vanlig skrivare

Dessa skrivare använder huvudsakligen bläck och är lämpliga för produktion av små volymer. De tjänar oftast ett syfte som är att skriva ut.

All-in-one skrivare

Dessa är, beroende på sin konfiguration, utrustade med hanteringsfunktioner, skannrar, skrivare, ibland fax och andra funktioner.

Skrivartyper

Skrivare finns i olika typer och alla fungerar olika. Här är de typer som finns på marknaden:

Bläckstråleskrivare

Bläckstråleskrivare används allmänt i hemmen för att skriva ut dokument. För att skapa bilder på papper sprutar de hundratals små bläckdroppar och efterliknar elektronkatodstrålerörstekniken bakom TV- och datorbildskärmar. Bläckpatronerna i bläckstråleskrivare finns normalt i gult, magenta och cyan och de tre blandas för att bilda vilken färg du vill ha.

Tekniken som används i bläckstråleskrivare är enklare än för laserskrivare, även om den lätt kan leda till kladd. Bläckstråleskrivare är mest lämpade för personer som behöver låga volymer. Fördelen med bläckstråleskrivare framför laser är att den kan skriva ut på en mängd olika papperstyper.

Laserskrivare

Laserskrivare å andra sidan använder ton. Detta är ett pulver som smälts på papperet för att bilda permanenta bilder. Laserskrivare fungerar snabbare än bläckstråleskrivare och producerar dokument som är motståndskraftiga mot blekning. Vanligtvis fungerar de genom att rikta laserstrålar mot ett roterande fotokänsligt kärl för att glimma till sidans bild.

Laserskrivare är lämpliga för kontorsanvändning och personer med höga utskriftsbehov av vita och svarta dokument. De är relativt snabbare än bläckstråleskrivare och ger dokument av bättre kvalitet.

Multifunktionella skrivare

Dessa kan vara antingen laserskrivare eller bläckstråleskrivare men de måste vara utrustade med kopierings- och skanningsfunktioner tillsammans med vissa andra funktioner som fax.

Fotoskrivare

Dessa är engångsskrivare som i allmänhet endast är gjorda för att skriva ut foton eller grafiska bilder. De ger högkvalitativ upplösning och kvalitetsbilder men är vanligtvis inte lämpliga för någon annan typ av utskrift. Vissa av dem finns i mycket små storlekar som skriver ut små bilder.

Vad ska man tänka på innan man köper en skrivare?

Det skulle vara katastrofalt om du gick in i en butik och slumpmässigt köpte en skrivare utan att ta hänsyn till följande faktorer.

Underhållskostnad

Det är viktigt att köpa en bra skrivare till ett lågt pris och fundera över hur mycket du kommer att spendera på lång sikt. Du måste överväga andra faktorer som engångsartiklar som bläck, patroner etc. Ha fakta om hur mycket du kommer att behöva fylla på bläckbehållaren och hur ofta det kommer att vara. Kontrollera dessutom att priset för reservdelar är rimligt om vissa delar går sönder eller blir utslitna. Tänk generellt på dess livslängd och andra faktorer som kan öka skrivarens totala lönsamhet/användbarhet.

Förbindelse

Vissa skrivare har trådlös utskriftsfunktion som vanligtvis ansluter via wi-fi till dina enheter och skriver ut allt du behöver. Dessutom stöder vissa skrivare trådlös anslutning samtidigt som de tillåter anslutning via kablar.

Andra använder USB/kabel för att ansluta skrivaren till enheten och du kan använda USB för att ansluta skrivaren till det lokala Ethernet-nätverket.

De flesta fullt utrustade skrivare, särskilt AIO, erbjuder nu internetbaserade funktioner.

Dessa funktioner ger tillgång till foton lagrade på internet.

Alternativt stöder vissa skrivare utskrift direkt från ett SD-kort.

Utskriftsverktyg

Skrivare finns i två typer:

  • Svartvita (monokroma skrivare) – den mest grundläggande skrivaren, billig och i allmänhet levererar bara svartvita kopior av någonting. De kan dosera färgen för att skapa grå nyanser och färgövergångar, vilket gör det tryckta materialet bättre i kvalitet.
  • Färgskrivare – de har flera färgingångar och kan skriva ut färgglada bilder. Det största problemet med färgskrivare i allmänhet är kravet att alltid ha alla färger i skrivaren eftersom den annars helt enkelt inte kan skriva ut alls.

Utdatakvalitet

Vissa skrivare kommer att ge bättre service när de hanterar texter, medan vissa kommer att göra bra när de producerar ljus och detaljerad grafik.

Laserskrivare ger skarpare och exakta detaljer än bläckstråleskrivare, speciellt när man ritar tunna linjer eller små bokstäver. Men när du skriver ut foton är bläckstråleskrivare bättre eftersom bläckblödningsfunktionen skapar utmärkta toner som är rika.

Skrivarstorlek och fotavtryck

Det är viktigt att överväga storleken och fotavtrycket på en skrivare, särskilt om det finns begränsat utrymme. I de flesta fall är mindre skrivare bäst för hem medan större för kontor. Kanske är det därför bläckstråleskrivare föredras för hemmabruk i motsats till laserskrivare.

I allmänhet är bläckstråleskrivare mindre än laserskrivare och mindre skrymmande. Ett hem kräver inte en skrymmande skrivare, särskilt om det är en liten lägenhet.

Specifikationer

Flera specifikationer utvärderar generellt skrivare. Dessa specifikationer är i grunden standardiserade uppsättningar av tester utvecklade av International Organization for Standardization (ISO).

  • PPM (sidor per minut)
  • DPI (punkter per tum)

Duplexutskrift

Detta är en utskriftsfunktion som gör att du kan skriva ut på båda sidor av ett papper. Det görs genom att antingen automatiskt vända sidorna medan maskinen skriver ut eller manuellt vända sidan när en sida är färdig. Detta är praktiskt taget ett måste på skrivare eftersom det hjälper till att spara papper och därmed utskriftskostnader på lång sikt.

Enkel användning

Du bör köpa en skrivare som du enkelt kan använda utan att använda en manual. En skrivare med pekskärm är lättare att använda eftersom allt visas på dess skärm. Vissa skrivare, särskilt de billigare, har 1–2-raders flytande kristalldisplay som ger begränsad information och därmed svår att använda.

Kontrollera dessutom att skrivaren du vill ha har en USB-kabel även om du planerar att använda det trådlösa alternativet. Vissa modeller kräver en kabel för anslutning till WIFI för första gången. USB-kabeln hjälper också om WIFI-nätverket plötsligt försvagas.

Skrivargränssnitt

De flesta skrivare har en visuell display för att visa grundläggande information om utskrift, kopiering eller skanning. Vissa har till och med en pekskärmsfunktion som gör hanteringen enklare och snabbare. När du köper en skrivare, se till att du bekräftar att denna aspekt är tillgänglig eftersom det kommer att göra din upplevelse bättre. Om du överväger alla riktlinjer som anges ovan kommer du säkerligen att skaffa den bästa skrivaren på marknaden som passar dina behov.

De bästa skrivarmärkena

För att en skrivare ska anses vara den bästa måste den ha alla egenskaper hos en bra skrivare. De märken vi valt ut som de bästa är de som har funnits längst på marknaden. De är välkända varumärken som är populära för sin goda service. Här är en lista över de bästa skrivarmärkena;

Epson

Epson är ett japanskt elektronikföretag grundat 1946 och en av de största utvecklarna, tillverkarna och säljarna av informationsutrustning. Företaget verkar genom olika affärssegment, nämligen utskriftslösningar, visuell kommunikation och bärbara och industriella produkter. Epson är välkänt för att tillhandahålla högkvalitativa skrivare och andra utskriftsprodukter.

Canon

Canon är en ledande tillverkare av bildutrustning för professionella användare och konsumenter samt informationssystem. Företaget bildades 1934 och har sedan dess blomstrat i branschen. Om du behöver digitalkameror, objektiv, blixtar, skrivare och annan utskriftsutrustning, lita på att Canon tillhandahåller det i bästa möjliga kvalitet.

HP

Hewlett Packard, även känd som HP, är en populär tillverkare av datorer, stationära datorer, skrivare, bläck och toner. Företaget grundades 1939, 2 juli, av Bill Hewlett David Packard. De producerar olika modeller av skrivare såväl som tryckprodukter och är betrodda för sina högkvalitativa tjänster och produkter.

Den bästa skrivaren för dig

Vilka särskilda krav har du på en skrivare? Ska den kunna skriva ut 1000 sidor per dag i 10 år? Får den inte kosta mer än 2000 kronor? Det är dessa typer av frågor som avgör vilken typ av skrivare som passar bäst för dig. Skrivare testas varje dag av tusentals av olika konsumenter, det enda du behöver göra är att läsa igenom specifikationerna och recensionerna för varje skrivare, samt hitta den som passar dina egna behov.

Söker du en billig skrivare kan exempelvis HP OfficeJet Pro 8022 eller HP Envy 5030 vara utmärkta alternativ att kolla på, medan Epson EcoTank ET-7700 erbjuder en mer omfattande funktionalitet och möjligheter. Emellan dessa alternativ hittar du massvis med olika skrivare i olika nivåer, varav en av dessa är det perfekta alternativet för dig.

Slutsats

Marknaden flödar av kvalitativa skrivare, men det kan vara lite knepigt att hitta en prisvärd skrivare som passar dina specifika krav. Välj och vraka bland lite billigare alternativ, eller slå till på stort med en skrivare som har fler funktioner än du kan tänka dig. Oavsett vilket alternativ du väljer på vår lista av de fem bästa skrivarna, kan du förvänta dig att få en skrivare som är kvalitativ, håller under en längre tid, samt ger dig detaljerade och bra utskrifter.

Vi hoppas att du ska hitta den skrivare som passar bäst för dig. Lycka till!