Dags för en ny skrivare? Ta en titt på vår lista över de fem bästa skrivarna. Vi har kollat på flera olika typer av skrivare, vilket passar för flera olika typer av behov. Det finns lite billigare och enkla skrivare som främst är till för scanning, kopiering och utskrift, men det finns även lite mer avancerade skrivare som klarar av ytterligare funktionalitet. Våra fem bästa skrivare är ganska olika varandra, vilket gör att du med största sannolikhet hittar en som passar för dig. Ta en titt på skrivarna nedan.

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ OSS

Vi sätter värde på ditt förtroende! Varje produkt som når toppen har noga undersökts, för att se till att du endast får det allra bästa. Läs mer För att upprätthålla 100%-ig objektivitet, tar vi aldrig emot pengar, produkter eller någon annan form av ersättning för våra analyser!

Skrivare bäst i test – de fem bästa just nu

Canon Pixma TS6050

En mångsidig skrivare som kommer till ett rimligt pris. Skrivaren har en pekskärm i bra storlek. Här kan du kontrollera utskriftsinställningar, installationer, med mera. Den utskriftskvalité som levereras är väldigt bra, samt att maskinen är lätt att kontrollera när den väl är installerad.

Något som påpekas från diverse konsumenter är att den är svårinstallerad. För vissa tog det flera timmar. Det är självklart individuellt hur lång tid det tar att installera en skrivare, men om det tar över en timme för de utan teknikkunskaper, är den förmodligen ganska svåra att installera generellt sett. Detta är något du bör vara beredd på om du väljer att köpa den här apparaten.

Priset för den här skrivaren går loss för ett par tusenlappar, samt ger ett bra värde för pengarna. Ett bra billig skrivare för de som vill ha en pålitlig skrivare som kommer att hålla ett bra tag.

Epson EcoTank ET-7700

En dyr men väldigt kvalitativ skrivare är vad du får med Epson EcoTank ET-7700. Den är utmärkt vad gäller fotoutskrifter, samt skriver ut på ett snabbt och pålitligt sätt. Skrivaren är väldigt lätt att koppla ihop med mobilen eller datorn.

Precis som med många lite med avancerade skrivare är den ganska svår att installera, vilket gör det svårt för er som saknar tidigare teknikkunskaper. Hur som helst är det dock en väldigt bra skrivare som levererar detaljerade bilder, men kommer till ett högt pris. För strax under 6000 kronor kan denna skrivare bli din. Den passar perfekt för er som vill ha perfekta fotoutskrifter, samt är villiga att spendera lite pengar för det. Ni som endast vill ha en skrivare för att skriva ut era fakturor eller liknande, ni kan lika gärna välja ett lite billigare alternativ.

HP Envy 5030

Ett budgetval som ändå bidrar med en tillfredsställande upplevelse för de flesta konsumenter. Skrivaren gör allt man vill att en skrivare ska göra, samt gör det på ett bra och okomplicerat sätt. En touchskärm används för att göra inställingar, samt för att använda de funktioner som skrivaren bidrar med.

Skrivarens levnadslängd är aningen kortare än de dyrare alternativen, vilket är något man kan förvänta sig av en skrivare som kostar under tusenlappen. Det här är dock ett utmärkt alternativ för dig som vill ha en billig och prisvärd skrivare, men som ändå lyckas att bidra med tillfredsställande och grundläggande resultat.

HP Colour Laserjet Pro M477fdw Pro

Den här laserskrivaren ger dig proffsiga utskrifter till ett bra pris. De blixtsnabba utgifterna gör att den passar perfekt för dig som har behov av att det går snabbt. En ytterligare bonus är att den är väldigt lätt att installera, samt att den är väldigt användarvänlig generellt sett. Skrivaren är dock bäst lämpad för företag snarare än privatpersoner, detta tack vare att den både är ganska stor och högljud.

Det höga ljudet kan vara ett problem, speciellt om den är placerad i ett rum tillsammans med människor som arbetar. Det kan därför vara en bra idé att ha den i ett separat rum. Prislappen på strax över 4000 är ytterligare något som kan avskräcka många privatpersoner, men bidrar med ett utmärkt värde för företag som vill ha en riktig trotjänare till skrivare.

HP OfficeJet Pro 8022

Den här skrivaren har fått utmärkta omdömen från de konsumenter som har valt att köpa den. Enligt dem håller skrivaren en hög kvalité, samt fungerar på ett stabilt och pålitligt vis. Det billiga priset är bara en bonus. För strax över tusenlappen får du tillgång till en skrivare du säkerligen inte kommer att bli besviken med.

Fotoutskrifter blir tyvärr inte särskilt bra med den här skrivaren, utan du bör istället välja en annan skrivare om du tänker att skriva ut dina semesterbilder eller liknande. Hållbarheten bör också ifrågasättas med ett så billigt pris, men de flesta konsumenter verkar vara nöjda med livslängden. Ett riktigt bra alternativ för dig som vill ha en vanlig skrivare, utan att behöva betala särskilt mycket för det.

Den bästa skrivaren för dig

Vilka särskilda krav har du på en skrivare? Ska den kunna skriva ut 1000 sidor per dag i 10 år? Får den inte kosta mer än 2000 kronor? Det är dessa typer av frågor som avgör vilken typ av skrivare som passar bäst för dig. Skrivare testas varje dag av tusentals av olika konsumenter, det enda du behöver göra är att läsa igenom specifikationerna och recensionerna för varje skrivare, samt hitta den som passar dina egna behov.

Söker du en billig skrivare kan exempelvis HP OfficeJet Pro 8022 eller HP Envy 5030 vara utmärkta alternativ att kolla på, medan Epson EcoTank ET-7700 erbjuder en mer omfattande funktionalitet och möjligheter. Emellan dessa alternativ hittar du massvis med olika skrivare i olika nivåer, varav en av dessa är det perfekta alternativet för dig.

Slutsats

Marknaden flödar av kvalitativa skrivare, men det kan vara lite knepigt att hitta en prisvärd skrivare som passar dina specifika krav. Välj och vraka bland lite billigare alternativ, eller slå till på stort med en skrivare som har fler funktioner än du kan tänka dig. Oavsett vilket alternativ du väljer på vår lista av de fem bästa skrivarna, kan du förvänta dig att få en skrivare som är kvalitativ, håller under en längre tid, samt ger dig detaljerade och bra utskrifter.

Vi hoppas att du ska hitta den skrivare som passar bäst för dig. Lycka till!