De bästa slow juicern är de som matchar dina juicebehov. Oavsett om du är en hardcore juicer som trycker på frukt och grönsaker morgon, middag och kväll, eller du är en som bara ibland vill ha en selleri juice efter en intensiv träning kan våra utvalda slow juicer bäst i test hjälpa dig att välja. Vår guide kan hjälpa dig att hitta juicepressen som passar ditt utrymme, dina behov och dina preferenser och hjälper dig att få ut mesta möjliga.

kopsmartare.com
Sista-minuten-julerbjudanden
Missa inte det!
0 0 0 0
0 0 0 0
:
0 0 0 0
0 0 0 0
:
0 0 0 0
0 0 0 0

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ OSS

Vi sätter värde på ditt förtroende! Varje produkt som når toppen har noga undersökts, för att se till att du endast får det allra bästa. Läs mer För att upprätthålla 100%-ig objektivitet, tar vi aldrig emot pengar, produkter eller någon annan form av ersättning för våra analyser!

Köpguide

Till att börja med: slow juicer är ett begrepp som egentligen täcker flera olika typer av juicemaskiner. Praktiskt taget alla så kallade ”masticating juicers” kan tekniskt också kallas slow juicers. Masticating betyder ”att tugga”. Masticerande juicers är också vad folk ibland kallar för “kallpressjuicer”, eftersom de pressar eller pressar ut juicen vid låg temperatur och bevarar de näringsämnen som annars kan skadas av värmen. Sist men inte minst: den centrifugala juicern som mer eller mindre hackar sönder frukten och grönsakerna och är därmed inte är lika effektivt på att pressa ut juicen som en kallpress.

Storlek och lagring

Ett viktigt övervägande är var du planerar att lagra juicepressen och hur lätt du vill kunna komma åt den.

Horisontella masticerande juicers: De tenderar att väga mer och vara svåra att flytta från skåpet till bänkskivan och tar mycket plats om de står framme.

Centrifugerande: Lätta centrifugalmodeller är perfekta om du behöver flytta juicepressen från lagringsutrymme till köksbänken eftersom de inte är så tunga. Se bara till att vilken modell du väljer kan hantera den volym juice du planerar att göra: mindre juicers motsvarar mindre mängder juice per sats.

Vertikala juicers: Vertikala slow juicer sparar mer bänkyta. Så de kanske är det perfekta alternativet för mindre kök med begränsat räknarutrymme. Du kan oftast få plats med dem i ett köksskåp.

Så valet mellan effektivitet och kompakthet är upp till dig.

Juicer vs mixer

Först och främst är det viktigt att känna till att en slow juicer inte är detsamma som en mixer. Den viktigaste skillnaden ligger i extraktionen. En slow juicer kommer att separera juicen och massan från frukten eller grönsakerna så att den olösliga fibern tas bort medan den lösliga fibern kvarstår. Jämfört med en mixer som har med allt från råvaran, vilket betyder att inget tas bort och som ett resultat är att vätskan vanligtvis är mycket tjockare. Slowjuicer test visar också att mer näringsämnen bevaras i en slow juicer.

Typer av juicers

Det finns två huvudtyper av juicers på marknaden: centrifugal- och kallpressjuicers. Den första är den vanligaste typen och använder en snabb rotationscykel (varv per minut). Det river snabbt produkterna, separerar juicen från massan och är bättre med hårdare råvaror på grund av den kraftigare motorn. Kallpressjuicers, även kända som slow juicers eftersom de använder en långsam rotation för att krossa råvarorna, är den andra typen som blivit allt mer populär. Kallpressningsmetoden innebär att det är lite oxidation så att juicen håller sig fräschare längre och de är generellt också bättre med bladgrönsaker.

Hur de fungerar

Centrifugaljuicers: river produkter med små tänder på en snabbt snurrande riv-skiva. Saften tvingas sedan genom ett finmaskigt nät som separerar frukt- eller grönsaksfibrerna från själva juicen. Denna metod är snabb men tenderar att producera mycket skum eftersom den för in mer luft i juicen. Luften orsakar oxidation av juicen vilket gör att den inte håller lika länge som slow juice pressad juice. Av den anledningen är det bäst att dricka juice från en centrifugaljuicer direkt för att säkerställa mest näringsämnen och bästa smak och färg. Centrifugaljuicers fungerar bäst för att juica morötter, äpplen och andra hårda frukter samt grönsaker. De flesta är lätta, enkla att installera och använda, lätta att rengöra med avtagbara diskmaskin-säkra delar.

Slow Juicers: Också kända som ”kallpresspressare”. Dessa använder en enda växel (eller skruv) som tuggar upp dina produkter för att bryta ner fibrösa cellväggar och extrahera juicen. Juicen pressas försiktigt genom en rostfri stålskärm. Den här långsamma juicetekniken möjliggör enkel saftning av bladgrönsaker, som vetegräs, spenat och grönkål. Eftersom de körs med långsammare hastigheter får du mindre oxidation och mer näringsämnen i din juice. Du kan förvara den i en tätt tillsluten burk eller flaska i din kyl upp till 48 timmar. Deras starkare motorer kommer till en högre kostnad men möjliggör ytterligare funktioner som att göra nötssmör och baby mat, för att nämna några.

RPM – Rotation per minut

Snabba juicers använder centrifugalpressningsteknik och roterar med över 1 000 varv per minut, ibland upp till 16 000 varv/min eller mer. Långsamma juicers å andra sidan, roterar vanligtvis med 80 eller 60 varv/min och pressar sönder produkten långsamt för att kunna pressa ut varje droppe juice ur produkten. Lägre varvtal är normalt mer effektiva i juice sammanhang men skillnaden är generellt sett inte mycket.

Hastighet och buller

Se till att din juicepress passar din livsstil när det gäller hur högt de låter. Kallpress juicers är mycket tystare än centrifugaljuicers. Om du behöver din juice färsk och snabbt på morgonen kan hastighet dock vara ett problem. Kallpress juicers är långsammare men vissa centrifugaljuicers kan juice ett äpple på bara 30 sekunder. Modeller med flera hastigheter är användbara eftersom de kan drar ut mest juice ur dina produkter och du kan välja hastighet efter produkt. Låga hastigheter är bra för mjuk frukt, som druvor och jordgubbar, medan höga hastigheter är bättre för fastare föremål som äpplen och morötter.

Användarvänlighet och rengöring

Juicers som är enkla att installera, använda, ta isär och rengöra kommer att användas mer. Men om du vill ha en multifunktionsjuice som också gör nötssmör, sorbets eller barnmat, kan det vara värt lite extra montering och disk. Det viktiga är att alla delar är diskmaskinsäkra.

Tillbehör

Vissa slow juicers erbjuder också andra extrafunktioner, som du kan välja beroende på dina behov. De kan erbjuda alla möjliga tillbehör som till exempel drickflaskor som du kan förvara juicen i kylen i (eller ta med på vägen till jobbet). Juicers med extra behållare gör att du kan fortsätta juica utan att pausa för att ta bort massa till exempel. Vissa har extra munstycken så att du kan juica direkt ner i ett glas om du vill. Många modeller kommer med specialborstar som underlättar rengöring och är ofta diskmaskinvänliga, vilket alltid är en bonus.

Bättre för dig och miljön

Slow juicers är effektivare, eftersom de i genomsnitt producerar 30 % mer juice än snabba juicers. Detta betyder att du använder frukten och grönsakerna mer effektivt och mängden frukt och grönsaker du måste köpa på lång sikt blir mindre och därmed sparar både pengar och miljö. En annan viktig aspekt är att den långsamma utpressningen av juicen gör det möjligt att extrahera fler näringsämnen från produkten.

Slutligen

Den exakta typen, märket eller modellen av en juicepress som du väljer beror på dina specifika behov. Skälen till att välja en slow juicer över en snabb, centrifugal, slow juicer är dock många och förnuftiga. De har också ökat i popularitet på grund av detta. Om du är intresserad av att maximera hälsofördelarna med juicer är en slow juicer ett både hälsosamt och miljösmart val.