Att välja en vattenspridare kan kännas väldigt svårt, eftersom det finns ett enormt utbud av dessa produkter till många olika priser. För att göra det enklare för dig, har vi samlat information från olika tester och rapporter från experter i ämnet. Med denna information har vi ställt de olika produkterna mot varandra och valt ut de 5 bästa vattenspridaren som finns på marknaden just nu.

1. bäst i test
Hozelock Pro 350 XL
Vårt betyg
2. Mest populära
Gardena AquaZoom M
Vårt betyg
3. mest prisvärt
Hozelock 23-2972 Plus
Vårt betyg
4. Flest funktioner
Gardena AquaZoom Compact
Vårt betyg
5. Vårt senaste val
Gardena Pop-up Sprinkler S 80/300
Vårt betyg

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ OSS

Vi sätter värde på ditt förtroende! Varje produkt som når toppen har noga undersökts, för att se till att du endast får det allra bästa. Läs mer För att upprätthålla 100%-ig objektivitet, tar vi aldrig emot pengar, produkter eller någon annan form av ersättning för våra analyser!

Vattenspridare Komplett köpguide

Din gräsmatta är en viktig del av ditt hem och du vill behålla den på bästa sätt. En vattenspridare kan hjälpa dig att göra det genom att fördela vattnet jämnt över din gräsmatta, vilket hjälper till att främja en sund tillväxt.

Det finns några saker att tänka på när du köper en vattenspridare, till exempel storleken på din gräsmatta, typen av spridare och de funktioner du vill ha. Denna guide hjälper dig att välja den bästa vattenspridaren för dina behov.

Storleken på din gräsmatta

Det första du bör tänka på är storleken på din gräsmatta. Om du har en liten gräsmatta behöver du ingen stor vattenspridare. Omvänt, om du har en stor gräsmatta, behöver du en spridare som kan täcka mer yta.

Typ av spridare

Det finns två huvudtyper av vattenspridare: broadcast och drop.

  • Broadcast-spridare – Broadcast-spridare sprider vattnet i ett brett mönster, medan droppspridare släpper ut vattnet direkt under dem. Broadcast-spridare är bäst för stora gräsmattor, medan droppspridare är bättre för mindre gräsmattor.
  • Droppspridare – Släppspridare är bäst för små gräsmattor eftersom de släpper ut vattnet direkt under dem. Detta hjälper till att förhindra att vatten slösas bort och ser till att din gräsmatta får den hydrering den behöver.

Funktioner

När du väljer en vattenspridare bör du också överväga de funktioner du vill ha. Vissa spridare har inbyggda timers så att du kan ställa in dem att slå på och av vid vissa tidpunkter. Andra funktioner att leta efter inkluderar justerbara inställningar för mängden vatten som doseras och hjul för enkel transport.

  • Inbyggd timer – Det här är en fantastisk funktion om du vill ställa in spridaren att slå på och av vid vissa tidpunkter.
  • Justerbara inställningar – Detta låter dig styra hur mycket vatten som matas ut.
  • Hjul – Detta gör det enkelt att flytta spridaren runt din gräsmatta.
  • Pris – Vattenspridare kan variera i pris från 300 SEK till 3000 SEK. Storleken på din gräsmatta och de funktioner du vill ha avgör hur mycket du behöver spendera.

Slutsats

En vattenspridare är ett utmärkt sätt att jämnt fördela vattnet över din gräsmatta, vilket hjälper till att främja en sund tillväxt. Det finns några saker att tänka på när du köper en vattenspridare, till exempel storleken på din gräsmatta, typen av spridare och de funktioner du vill ha. Denna guide hjälper dig att välja den bästa vattenspridaren för dina behov.