Som alla som någonsin har fått en tatuering kan intyga är processen inte precis bekväm. Men smärtan är vanligtvis värt det för slutresultatet: ett vackert konstverk som kan hålla livet ut. Tyvärr ser tatueringar inte alltid perfekt ut för alltid. I vissa fall kan de börja skala och flagna, vilket förstör deras utseende.

Så varför skalar tatueringar, och vad kan du göra för att förhindra det?

  • -Det finns några olika anledningar till att tatueringar kan börja lossna. En möjlighet är att tatueringen inte gjordes ordentligt i första hand. Om artisten inte rengjorde huden korrekt eller använde sterila nålar kan detta leda till en infektion som gör att tatueringen flagnar.
  • -En annan anledning till att tatueringar kan flagna är att personens hud helt enkelt är för torr. Om huden inte är ordentligt återfuktad kan den inte läka ordentligt och tatueringen kan börja flagna.
  • -Slutligen, vissa människor är bara mer benägna att få sina tatueringar att skala än andra. Detta kan bero på genetik eller helt enkelt hur deras hud läker.

Om din tatuering flagnar finns det några saker du kan göra för att försöka lösa problemet. Se först till att du är återfuktad. Drick mycket vatten och applicera en fuktkräm på det tatuerade området. Detta hjälper till att hålla huden frisk och förhindra ytterligare peeling.

Om tatueringen fortfarande flagnar efter att du har provat dessa huskurer, är det bäst att konsultera en läkare eller tatuerare. De kanske kan ordinera en starkare fuktkräm eller föreslå ett annat behandlingsalternativ.

I vissa fall måste tatueringar tas bort helt. Om din tatuering är allvarligt infekterad eller inte läker ordentligt, kan du behöva ta bort den av en professionell.

 

Att tatuera sig är ett stort beslut. Om du funderar på att skaffa en, se till att du undersöker konstnären och salongen noggrant. Se till att de använder sterila nålar och tar väl hand om sina kunders hud.

Om du slutar med en tatuering som börjar lossna, få inte panik. Det finns några saker du kan göra för att försöka åtgärda problemet. Med rätt skötsel kan din tatuering fortfarande se bra ut i många år framöver.