Bra vinteroveraller för barn finns det gott om, men vilka är egentligen de bästa alternativen på marknaden? Med tanke på utbudets omfång kan det vara svårt att avgöra vilken vinteroverall som är bäst, men det finns självklart vissa parametrar som särskiljer dessa från varandra.

Nedan redogör vi får våra 5 favoriter när det gäller bästa vinteroveraller för barn. Här kollar vi på lite olika saker, exempelvis pris, material, andningsförmåga och massvis med andra saker. Jämför mellan dessa alternativ för att se vilket alternativ som passar bäst för dig!

BÄST I TEST
Reima Reimatec Stavanger
Vårt betyg
MEST POPULÄRA
Didriksons Migisi Overall
Vårt betyg
MEST PRISVÄRT
Lindberg Colden
Vårt betyg
Bästa budgetvalet
Lindberg Camo
Vårt betyg
VÅRT SENASTE VAL
Lindberg Rocky Baby
Vårt betyg

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ OSS

Vi sätter värde på ditt förtroende! Varje produkt som når toppen har noga undersökts, för att se till att du endast får det allra bästa. Läs mer För att upprätthålla 100%-ig objektivitet, tar vi aldrig emot pengar, produkter eller någon annan form av ersättning för våra analyser!

Vinteroveraller för barn bäst i test – våra 5 alternativ

Isbjörn of Sweden Penguin

En dyr men ändå prisvärd overall som man verkligen kan kalla för premium. Overallen får ständigt höga betyg av både kunder och recensenter, samt är speciellt omtyckt för dess otroliga kvalité. Bra passform, håller kvar värme, ser till att vatten håller sig på utsidan, samt att det går att förlänga både ben och armar.

Overallen finns i storlekarna 80-128 cl, är tillverkad av nylon 66, samt kommer i hela 8 olika färger. Den starka vattentätheten på 15000 mm och andningsförmågan på 15000g m2 per 24 timmar gör att den är väldigt funktionell och bekväm att använda.

Överlag är det här en väldigt bra vinteroverall, men är faktiskt aningen dyr. Det finns varianter som erbjuder en liknande kvalité till ett billigare pris, även om Isbjörn of Sweden Penguin är aningen bättre. Om du har mycket pengar till övers är det här dock ett ypperligt alternativ.

Didrikson Björnen

Den här overallen är ett lite billigare alternativ i jämförelse med ovanstående overall, men bidrar i princip med ett lika bra vinterskydd. Materialet är helt och hållet vind- och vattentätt, vilket gör att barnet kan leka hur mycket som helst i det kalla vintervädret, utan att bli blöt innanpå.

Overallen går att anpassa på flera olika sätt. Här kan du förlänga både ben och armar, samt att du kan anpassa midjans passform. Vattentätheten på 10000 mm är aningen mindre än Isbjörn of Swedens alternativ, likaså andningsförmågan på 4000 g per m2 / 24h.

Didrikson Björnen är ganska mycket billigare än Isbjörn of Sweden Penguin, samt är vad man skulle kunna kalla för mellandyr. Det finns både billigare alternativ, men även ganska många som är dyrare. Det här är dock en vinteroverall som bidrar med ett utmärkt skydd, till ett utmärkt värde för pengarna.

Lindberg Vail Baby

Det här är ett av de billigare alternativen vi listar, men hållet fortfarande en väldigt hög kvalité, vilket gör att Lindberg Vail Baby bidrar med ett riktigt bra värde för pengarna.

Overallens tejpade sömmar och nylonfoder skapar för ett riktigt bra grundläggande skydd, samt har en vattentäthet på 10000 mm och utandning av 5000 g per m2 / 24h, vilket är riktigt bra. Du kan ta av och sätta på huvan efter eget tycke, samt att fotstropparna är avtagbara. Som säkerhetsskydd hittas även en fastsatt reflex på höger arm.

8 olika storlekar erbjuds mellan 56 till 98, samt att overallen går att få i 6 olika färger. Det här är ett utmärkt alternativ för de som söker en lite mer budgetvariant, men fortfarande vill ha en kvalitativ overall som skydder på ett väldigt bra sätt.

Gneis Supershape

Gneis Supershape är konstant i fokus när det gäller att avgöra vilken vinteroverall som är bäst. Både recensenter och konsumenter är eniga om att det här är ett riktigt bra alternativ. Overallen produceras av ett svensk företag, som anses vara en av de absolut bästa overallerna i branschen.

Overallens passform är aningen tajter än de flesta andra alternativ, vilket gör att rörligheten blir aningen bättre. Den är även väldigt lätt att anpassa för barn i olika storlekar, eller när barnet växer. Vattentätheten ligger på 10000 mm och har en andningsförmåga på 10000 g per m2 / 24h, samt håller värmen otroligt bra, samtidigt som den släpper ut den kroppsvärme som alstras från ditt barn.

Priset för Gneis Supershape är rimligt, men är dyrare än exempelvis Lindberg Vail Baby och Didrikson Björnen, men erbjuder ett bra värde för pengarna för de som har en lite större budget.

Reima Stavanger

Reima Stavanger är både en stilfull och oerhört pratisk overall som ger ditt barn ett riktigt bra skydd under vintertid. Overallen har fått väldigt bra kritik från de som använder den, samt att Reima generellt sett är ett märke som för mestadels håller en väldigt hög kvalité.

Modellen har bland den bästa vattentätheten på listan med sina 12000 mm, samt har en hög andningsförmåga på 8000 g m2 / 24h, vilket gör att den både håller regn och snö borta, samtidigt som den är bekväm för barnet att använda. Overallen är tålig och kommer förmodligen att hålla länge, samt att den är lätt att anpassa för ett barn som ständigt växer.

Priset för Reima Stavanger kan anses vara ganska högt, samt ligger i överkant för vad som erbjuds på marknaden. Dess höga pris kommer dock med många fördelar, vilket gör att Reima Stavanger ger dig ett bra värde för pengarna.

Vilken vinteroverall bör du välja

Samtliga modeller kommer att ge ett väldigt bra skydd mot väder och vind för ditt barn, vilket alternativ som är bäst för ditt barn har dock att göra med flera olika parametrar. Hur mycket pengar är du villig att lägga på overallen? Har ditt barn några preferenser på färg eller funktion? Vissa modeller går att anpassa mer än andra, Lindberg Vail Baby är exempelvis ett utmärkt alternativ om du vill kunna justera overallen på olika sätt och vis. Det är även en av de billigaste modellerna som fortfarande håller en utmärkt hög kvalité.

Vinteroveraller för barn testas på regelbunden basis, du bör av den anledningen ha ögonen öppna för nya alternativ som kommer ut på marknaden. Håll ögonen öppna!

Slutsats

Det kan vara svårt att veta vilken overall du ska välja till ditt barn. Som tur är finns det ett stort utbud att välja mellan, samt att alla alternativ på den här listan bidrar med ett likvärdigt skydd, men med olika funktioner, anpassningsnivåer och priser. Läs noggrant igenom den information som erbjuds för varje overall, samt överväg alla för och nackdelar innan du väljer den modell som du tror passar bäst för ditt barn. Lycka till!