Det är viktigt att ditt barn har ett par rejäla kängor under vintern, annars är det lätt att bli blöt och nedkyld, vilket kan ge stora konsekvenser i form av sjukdom. Med rätt vinterkängor kommer ditt barn att kunna leka i snön varje dag, utan att behöva bli kall eller blöt, vilket är en förutsättning för en bra och rolig vinter. Vi har tittat på fem alternativ som mycket väl kan passa för dig och ditt barn, inom några olika prisklasser. Nedan hittar du våra fem bästa alternativ i oberoende ordning.

1. bäst i test
Ecco Urban Snowboarder
Vårt betyg
2. Mest populära
Ecco Snow Mountain
Vårt betyg
3. mest prisvärt
Viking Ultra 2.0
Vårt betyg
4. Flest funktioner
Kamik Chinook HI
Vårt betyg
5. Vårt senaste val
Viking Ultra 2.0 Fodrade
Vårt betyg

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ OSS

Vi sätter värde på ditt förtroende! Varje produkt som når toppen har noga undersökts, för att se till att du endast får det allra bästa. Läs mer För att upprätthålla 100%-ig objektivitet, tar vi aldrig emot pengar, produkter eller någon annan form av ersättning för våra analyser!

Test vinterskor barn – fem riktigt bra alternativ

Ecco Snow Mountain

Ecco Snow Mountain är en känga som har vunnit flera tester för vinterskor barn bäst i test. Kängan är rejält vattentät och värmer bra, samtidigt som den andas och torkas väldigt snabbt och effektivt. Dess membran i Gore-Tex bidrar med ett väldigt högkvalitativt skydd, samt kommer i storlekarna 24-35.

En blöt innersko går att torka på flera olika sätt, exempelvis i ett torkskåp, bastu eller på ett varmt golv. Om du väljer att inte använda någon form av torkanordning tar det ungefär 7 dagar för kängan att bli torr i vanlig rumstemperatur.

Ecco Snow Mountain är det dyraste alternativet på den här listan, samt kommer att kosta dig strax över tusenlappen. Om du har dessa pengar att lägga på en vinterkänga till ditt barn är den dock mer än värd sina pengar.

Treksta Arrow GTX High

Treksta erbjuder ett aningen billigare alternativ än Ecco Snow Mountain, samtidigt som de bidrar med en känga som kan anses vara i paritet med ovanstående alternativ. Dess utmärkta vattentäthet och värmeförmåga gör att den här skon är ett högkvalitativ skydd som fungerar i många lektimmar. Skon andas bra, samt har ett material som är lätt att torka.

En blöt inneskor går dock att torka i max 30 grader, samt tar ca en vecka på sig att torka i en vanlig rumstemperatur. Storlek erbjuds i 24-39, vilket gör att kängan är ett bra alternativ för både de små och stora barnen.

För strax över 800 kronor får du ett utmärkt alternativ i Treksta Arrow GTX High. En sko som håller länge, samt ger ditt barn ett riktigt bra vinterskydd.

Superfit Culusuk Gore-Tex

Med den här kängan får ditt barn en sko som är otroligt vattentät, håller kylan borta, samtidigt som den bidrar med en bra andning och torkförmåga. Kängan finns i storlekarna 25-35, samt har ett kvalitativt Gore-Tex material.

Något som dock drar ner den här kängan en aning är dess långa torktid. Det tar hela 13 dagar för kängan att torka om du låter den stå framme i rumstemperatur. Om du använder en skotork kommer det dock självklart att gå fortare.

Superfit Culusuk Gore-Tex är dock ett bra alternativ, samt kostar dig strax under tusenlappen. Treksta Arrow GTX High erbjuder dock allt som det här alternativet gör, men till ett billigare pris och kortare torktid.

Adidas Terrex Snow

Ett lite billigare som fortfarande ger ett väldigt bra vinterskydd för ditt barn. För någonstans mellan 500 till 1000 kronor får ditt barn en vinterkänga som ger en bra vattentäthet och andningsförmåga, samtidigt som den värmer och torkar sig själv ganska bra. Som förväntat är dock Adidas Terrex Snow inte riktigt lika bra som ovanstående alternativ, något man får förvänta sig av en känga som man kan få till ungefär halva priset.

Adidas Terrex Snow ger dock ett bättre skydd än de flesta andra lite billigare alternativ, vilket är anledningen till att den finns med på den här listan. Något som är bra med det här alternativet är att de finns i lite större storlekar, just nu mellan 28-40.

Med tanke på det lite billigare priset är det här ett alternativ som bidrar med väldigt bra värde för pengarna, samt passat utmärkt för er som inte kommer att vistas särskilt mycket i vintermiljö. Perfekt för de som bor i lite mildare klimat, men som vill ha en känga som ger ett bra skydd på exempelvis fjällresan.

Pax Tiger

Pax Tiger är ett av de billigare alternativen på den här listan, samt går loss för någonstans mellan 400-800 kronor, beroende på storlek, färg och andra parametrar. Kängan har inkluderats på många bäst-i-test-listor och har under en längre tid varit uppskattad av konsumenter, vilket bevisar att Pax Tiger levererar en bra vinterkänga.

Kängan har en bra vattentålighet och håller värmen riktigt bra. Dess torktid är acceptabel, samt att den ger ditt barns fötter en bra ventilering och andning. Storlekarna finns i 20-34, vilket gör att även de minsta barnen får en möjlighet att få en väldigt kvalitativ och heltäckande vinterkänga.

Bra vinterskor för barn, men vilket är rätt för dig?

De bästa vinterskor för barn har ett bra skydd mot vatten och snö, samtidigt som de håller värmen. De bör även har en bra andningsförmåga och torktid, annars blir det tråkigt att behöva vänta flera dagar innan det blir aktuellt för snölek igen. Med ovanstående alternativ får du många olika alternativ att välja mellan, inom flera olika prisklasser, storlekar och andra parametrar. Hur ofta leker ditt barn i snö? Hur mycket pengar har ni att lägga på just vinterkängor? Med svar på dessa frågor får du fram det alternativ som passar bäst för dig och ditt barn.

Ecco Snow Mountain är vanligtvis det bästa alternativet för de flesta syften, men kommer självklart till ett dyrare pris än exempelvis Pax Tiger och Adidas Terrex Snow. De senare alternativen är dock riktigt bra alternativ, speciellt om ditt barn inte kommer att vistas särskilt mycket i snömiljö.

Slutsats

Ta med ditt barn till olika butiker för att testa dessa kängor. Vilka känns bäst att gå i? Vilka passar ditt barns fötter på bäst sätt? Om ditt barn får möjlighet att testa kängorna kommer slutresultatet att bli mycket bättre. Överväg sedan vilka behov du och ditt barn har, samt hur mycket pengar ni är villiga att spendera på denna typ av sko. Med svar på dessa frågor kommer ett alternativ att uppenbara sig för er.