Om du funderar på att utöka räckvidden för ditt WiFi-nätverk kanske du undrar om du ska skaffa en WiFi-förlängare eller en ny router. Det finns fördelar och nackdelar med båda alternativen, så det är viktigt att förstå skillnaden innan du fattar ett beslut.

WiFi-förlängare

En WiFi-förlängare är en enhet som ansluter till ditt befintliga WiFi-nätverk och förstärker signalen. Det är ett billigare och enklare alternativ för att utöka din WiFi-täckning, men det kommer med vissa begränsningar. En WiFi-förlängare kan bara utöka räckvidden för ditt befintliga nätverk, den kan inte skapa ett nytt nätverk.

Fördelar:

– Billigare än att köpa en ny router

– Lätt att sätta upp

– Kan användas med vilken router som helst

Nackdelar:

– Begränsat utbud

– Kan orsaka anslutningsproblem om den inte är korrekt konfigurerad

Router

En router är en kraftfullare enhet som skapar sitt eget WiFi-nätverk. En router kan täcka ett större område än en WiFi-förlängare och kan även ge bättre prestanda. En router är dock dyrare och kan vara svårare att installera.

Fördelar:

– Skapar sitt eget WiFi-nätverk

– Bättre prestanda

– Större räckvidd

Nackdelar:

– Dyrare

– Svårare att sätta upp.

Så, vilket är det bästa alternativet för dig? Det beror på dina behov och budget. Om du bara behöver utöka räckvidden för ditt befintliga nätverk är en WiFi-förlängare ett bra val. Om du behöver täcka ett större område eller vill ha bästa prestanda är en router det bättre alternativet.

Andra saker att tänka på innan du väljer

  • – Hur mycket område behöver du täcka?
  • – Vad är din budget?
  • – Hur teknisk är du?
  • – Behöver du den bästa prestationen?
  • – Har du något emot om det finns två separata nätverk i ditt hem?
  • – Behöver du ansluta enheter som inte är kompatibla med WiFi-förlängare?

Oavsett vilket alternativ du väljer, se till att göra din forskning och köpa en kvalitetsprodukt från ett välrenommerat företag. Billiga förlängare och routrar kan faktiskt försämra din WiFi-signal och orsaka fler problem än de löser.

Om du behöver hjälp med att välja eller konfigurera en WiFi-förlängare eller router kan vårt team av experter hjälpa dig. Hör bara av dig så hjälper vi dig gärna!