Detta kan hända vem som helst. Du försöker utöka ditt WiFi-nätverk, men av någon anledning fungerar det bara inte. Kanske är räckvidden inte så bra som du trodde det skulle vara, eller så kanske du bara har problem med att få en signal i vissa delar av ditt hem. Oavsett vad fallet kan vara, finns det några saker du kan prova för att få igång din WiFi-förlängare.

Om din wifi-förlängare inte fungerar finns det några saker du kan göra för att försöka åtgärda problemet.

  • – Se först till att förlängaren är ordentligt ansluten och att alla kablar är ordentligt anslutna. Ibland kan en förlängare lossna och det kan orsaka problem.
  • -Om allt är korrekt inkopplat, försök att starta om både routern och extendern. Detta kan ofta lösa eventuella mindre anslutningsproblem.
  • -Om du fortfarande har problem, försök att flytta förlängaren till en annan plats. Ibland kan problemet vara med platsen för förlängaren och att bara flytta den kan göra stor skillnad.
  • – Slutligen, om du fortfarande har problem, kontakta din internetleverantör eller tillverkaren av förlängaren för mer hjälp.

Andra saker att prova?

  • -Om du använder en dubbelbandsrouter, försök att ansluta förlängaren till 5GHz-bandet istället för 2,4GHz-bandet. 5GHz-bandet är vanligtvis snabbare och har mindre störningar än 2,4GHz-bandet.
  • -Se till att det inte finns några andra enheter mellan routern och extendern som kan orsaka störningar. Detta inkluderar saker som mikrovågor, babymonitorer och trådlösa telefoner.
  • – Försök att uppdatera firmware på din router och extender. Nyare versioner av firmware kan ofta fixa buggar och förbättra prestandan.
  • -Om du fortfarande har problem, försök att återställa förlängaren till fabriksinställningarna. Detta kommer att radera alla dina anpassade inställningar, så du måste ställa in det igen från början. Men det kan ofta lösa allvarliga problem.

Om du fortfarande har problem efter att ha provat alla dessa saker, så finns det en god chans att förlängaren helt enkelt inte är kompatibel med din router. I det här fallet måste du köpa en ny förlängare som är kompatibel med din router.

Om du har problem med att få en bra WiFi-signal i ditt hem, misströsta inte. Det finns några saker du kan försöka åtgärda problemet. Genom att följa dessa tips bör du kunna få igång din WiFi-förlängare på nolltid.