En högtalare sätter guldkant på tillvaron och kan förhöja stämningen och känslan avsevärt. Med en WiFi-högtalare kan du ta med dig den här känslan vart du än befinner dig. Det finns ganska många olika alternativ att välja mellan, samt att den bästa wifi-högtalaren kan variera från person till person. Vill du ha en billig högtalare som är enkel att ta med sig överallt? Eller vill du ha en högtalare som bidrar med perfekt ljudkvalité och är vattentålig? Nedan hittar du våra fem bästa alternativ.

1. bäst i test
Sonos Five
Vårt betyg
2. Mest populära
Sonos Era 100
Vårt betyg
4. Flest funktioner
Google Nest Audio
Vårt betyg
5. Vårt senaste val
Audio Pro A10
Vårt betyg

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ OSS

Vi sätter värde på ditt förtroende! Varje produkt som når toppen har noga undersökts, för att se till att du endast får det allra bästa. Läs mer För att upprätthålla 100%-ig objektivitet, tar vi aldrig emot pengar, produkter eller någon annan form av ersättning för våra analyser!

Högtalare wifi bäst i test – våra fem favoriter

Sonos One Gen 2

Sonos är en av världens bästa tillverkare vad gäller högtalare, samt levererar ett riktigt bra alternativ med sin One Gen 2. Högtalaren bidrar med ett välbalanserat och fylligt ljud, självklart i 360 grader. Ljudkvalitén är inte riktigt lika bra som ovanstående alternativ, men är fortfarande riktigt bra. Högtalaren går även att styra med rösten.

Det negativa med Sonos One Gen 2 är det faktum att den saknar bluetooth. Det här är en klar nackdel om du planerar att ta med dig högtalaren när du ska ut på äventyr, men inte är riktigt säker på om du kommer att ha internet.

Högtalarens pris ligger någonstans mellan 2-3000 kronor. Du får ett bra värde för pengarna, men inte riktigt lika bra som med de två ovanstående alternativen.

En rejäl och utmärkt högtalare som bidrar med en ypperlig ljudkvalité och lång batteritid. Med tanke på att högtalaren sträcker sig i 360 grader får du en bra spridning på ljudet i hela rummet, vilket gör att du lätt kan placera den på olika platser. Högtalaren har även en snygg och stilren design, vilket gör att den passar perfekt på exempelvis bokhyllan, matbordet, eller vilken plats som helst egentligen.

Bose Soundlink Revolve Plus levererar en högtalare som har väldigt få nackdelar, den enda noterbara nackdel som måste påpekas är dess höga pris. För strax under 3000 kronor får du en dyr men ändå prisvärd högtalare som bidrar med en fantastisk ljudupplevelse. Den går även att koppla ihop med andra högtalare från Bose, vilket gör att du kan sprida ljudet till flera olika rum.

Harman Kardon Citation One

Harman har under en lång tid levererat kvalitativa högtalare till massvis med konsumenter i hela världen. Den här gråa och stilrena högtalaren har en perfekt ljudkvalité och är otroligt lätt att installera. Högtalaren är utformad på ett sätt som gör att ljudet levereras i 360 grader, vilket ger en bra spridning av ljudet i hela rummet. Som en bonus går det även att styra högtalaren med rösten.

Priset för Harman Kardon Citation One är ungefär 2000 kronor, vilket är ganska mycket billigare än ovanstående alternativ. I jämförelse med varandra är dessa högtalare ganska lika, men Bose Soundlink Resolve Plus bidrar möjligtvis med en aningen bättre ljud, samt har en snyggare design. Det här är fortfarande ett otroligt bra alternativ som kommer att ge dig mycket värde för pengarna.

JBL Clip 3

En budgethögtalare som bidrar med en riktigt bra ljudkvalité. JBL Clip 3 är en helt annan typ av högtalare i jämförelse med samtliga andra alternativ på den här listan. Den är för det första mycket tåligare, mycket mindre, samt kommer till ett pris som inte ens går att jämföra. Den lilla och smidiga högtalaren är enkel att ta med sig, samt har en karbinhake som gör att den är enkel att fästa i exempelvis ett bälte eller väska.

Självklart får du inte samma typ av ljud som med resterande högtalare på den här listan, men det är inte det som är meningen. JBL Clip 3 passar perfekt för dig som planerar att vara på resande fot, eller vill ha en högtalare som du kan ta med dig ut på luftmadrassen i vattnet. För strax under 500 kronor får du en tålig, bra och lätt högtalare som kommer att ge dig mycket nöje!

JBL Charge 4

JBL Charge 4 är en större och starkare variant av JBL Clip 3. Den är liten och lätt att ta med sig, även om den är ganska mycket större än JBL Clip 3. Högtalaren har ett starkt och klart ljud, samt har en lång batteritid på ungefär 20 timmar. Du kan ta med dig högtalaren till stranden eller vattnet om du vill, detta tack vare att högtalaren är helt och hållet vattentät.

Det här är ett ypperligt alternativ för dig som vill ha en lätthanterlig högtalare som går att ta med sig överallt, men vill ha aningen bättre ljud än JBL Clip 3. Kvalitén reflekteras dock i priset, du kommer att få betala någonstans mellan 1-2000 kronor för den här högtalaren.

Wifi-högtalare test – vilken är egentligen bäst för dig?

Om du planerar att vara på resande fot, eller vill ha med dig en lätthanterlig högtalare till stranden eller båten, kan någon av högtalarna från JBL vara ett riktigt bra alternativ för dig. Vill du å andra sidan ha en högtalare som du främst kommer att använda hemma, eller en högtalare som ska kunna leverera riktigt schysst ljud på festen, då är någon av de andra högtalarna ett bättre alternativ för dig.

Sätt dig ner och fundera på vilka krav du har på högtalaren, hur mycket pengar du är villig att lägga ut, samt vad du planerar att använda den till.

Slutsats

En högtalare är en accessoar som ger dig det där lilla extra. Lyssna på avslappnande och trevlig musik samtidigt som du ligger i hängmattan, eller ta med dig högtalaren till festen. Med en portabel högtalare är möjligheterna oändliga! Det finns även massvis med olika högtalare som du kan välja mellan. Det finns både billiga och dyra högtalare, alternativ som är tåliga och lätta att bära med sig, samt högtalare som lämpar sig bäst för hemmabruk. Jämför ovanstående alternativ för att se vilket alternativ som passar bäst för dig.